Данас су председници општина Обреновац и Чукарица свечано отворили потпуно нови пут у дужини од 700 метара који води преко Мале Моштанице до Руцке. Тај пут представља алтернативни правац из Обреновца ка Београду, а спаја Моштаничку и Улицу Душана Дамњановића на Умци.

Према речима председника Савета месне заједнице Мала Моштаница Ивана Лазаревића, тај пут је био непроходан последњих 30 година, а представља важну алтернативу правцу на Дубоком на ком су чести застоји и гужве због клизишта.

Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић је рекао да су договори око уређења и асфалтирања овог некатегорисаног пута започети пре неколико месеци.

– Пре четири месеца смо се нашли на територији општине Чукарица у Руцкој и договорили смо се да започенемо радове на сапајњу ове две месне заједнице, пре месец дана смо започели радове и сада имамо нови пут. Настављамо и даље и упућујемо захтев Дирекцији за градско грађевинско земљиште да се у наредном периоду прошири овај пут, а имамо планове да и даље спајамо наше месне заједнице – казао је Коларић и истакао да је ово пример добре сарадње између две општине.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је подсетио да ове две месне заједнице нису директно повезане откада је 1968. године укинут воз ”Ћира”, који је пролазио кроз Малу Моштаницу и Руцку.

– Ова нова саобраћајна веза представља алтернативу највећем клизишту у Европи. То је саобраћајница на Дубоком која је у јако лошем стању, која се из месеца у месец обнавља и која практично тоне према реци Сави. Ово је саобраћајница за будућност грађана Обреновца и Мале Моштанице. Такође, морам да се захвалим Скупштини Града Београда која је поред ових средстава определила и огромна средства и увела директне линије Барич-Баричка река-Мала Моштаница-Београд – истакао је Чучковић и додао да ће учинити све да линија градског превоза 553 која саобраћа од Руцке буде на располагању и мештанима Мале Моштанице што би био додатни квалитет нове инфраструктуре.

Чучковић је у обраћању окупљеним мештанима рекао да ће у наредном периоду на овај начин бити спојене још две месне заједнице са територија општина Обреновац и Чукарица, а то су Мала и Велика Моштаница.