Danas su predsednici opština Obrenovac i Čukarica svečano otvorili potpuno novi put u dužini od 700 metara koji vodi preko Male Moštanice do Rucke. Taj put predstavlja alternativni pravac iz Obrenovca ka Beogradu, a spaja Moštaničku i Ulicu Dušana Damnjanovića na Umci.

Prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice Mala Moštanica Ivana Lazarevića, taj put je bio neprohodan poslednjih 30 godina, a predstavlja važnu alternativu pravcu na Dubokom na kom su česti zastoji i gužve zbog klizišta.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da su dogovori oko uređenja i asfaltiranja ovog nekategorisanog puta započeti pre nekoliko meseci.

– Pre četiri meseca smo se našli na teritoriji opštine Čukarica u Ruckoj i dogovorili smo se da započenemo radove na sapajnju ove dve mesne zajednice, pre mesec dana smo započeli radove i sada imamo novi put. Nastavljamo i dalje i upućujemo zahtev Direkciji za gradsko građevinsko zemljište da se u narednom periodu proširi ovaj put, a imamo planove da i dalje spajamo naše mesne zajednice – kazao je Kolarić i istakao da je ovo primer dobre saradnje između dve opštine.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je podsetio da ove dve mesne zajednice nisu direktno povezane otkada je 1968. godine ukinut voz ”Ćira”, koji je prolazio kroz Malu Moštanicu i Rucku.

– Ova nova saobraćajna veza predstavlja alternativu najvećem klizištu u Evropi. To je saobraćajnica na Dubokom koja je u jako lošem stanju, koja se iz meseca u mesec obnavlja i koja praktično tone prema reci Savi. Ovo je saobraćajnica za budućnost građana Obrenovca i Male Moštanice. Takođe, moram da se zahvalim Skupštini Grada Beograda koja je pored ovih sredstava opredelila i ogromna sredstva i uvela direktne linije Barič-Barička reka-Mala Moštanica-Beograd – istakao je Čučković i dodao da će učiniti sve da linija gradskog prevoza 553 koja saobraća od Rucke bude na raspolaganju i meštanima Male Moštanice što bi bio dodatni kvalitet nove infrastrukture.

Čučković je u obraćanju okupljenim meštanima rekao da će u narednom periodu na ovaj način biti spojene još dve mesne zajednice sa teritorija opština Obrenovac i Čukarica, a to su Mala i Velika Moštanica.

Ostavite komentar