Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас у Обреновцу да је циљ Министарства да сваку школу, вртић, раскрсницу и друга прометна места покрије видео надзором што ће, како је оценио, допринети већој сигурности и безбедности грађана и смањењу стопе криминалитета.

Стефановић је обишао Полицијску станицу Обреновац у којој је отворен мониторинг центар са којим је повезано 40 камера постављених у овом месту, а који ће, како је рекао министар, омогућити да безбедност грађана у овој општини буде још већа.

„Постављање паник тастера омогућиће брзу и правовремену комуникацију грађана и полиције, а уз помоћ камера високе резолуције полицијаци ће у свако доба дана и ноћи моћи да уоче таблице возила, лица која могу бити под потрагом, али и сваку другу појаву која може угрожавати јавни ред  и мир“ рекао је Стефановић.

Према очекивањима министра, увођење овог система, довешће до смањења стопе криминала али и до тога да се грађани Обреновца и сваке друге општине у Србији осећају сигурно и безбедно.

Стефановић је истакао да ће Министарство наставити да улаже у опрему и обуке полицијских службеника, како би они у обављању свог посла били ефикаснији у заштити заједнице, али и сопственог живота.

Захваливши се општини Обреновац на  помоћи у изградњи видео надзора, Стефановић је оценио да је та сарадња добар пример како локална  самоуправа, полиција и грађани добро функционишу.

„Министарство унурашњих послова наставиће са даљим опремањем полицијских  службеника, а заједно са Републиком, другим министарствима, Градом Београдом, локалним самоуправама кроз систем „Сигуран град“ настојаће да свако место у Србији технички опреми како би полиција била још чвршћи ослонац безбедности свих грађана“ закључио је Стефановић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић истакао је да општина определила значајна средства како би се безбедност грађана подигла на већи ниво и казао да је најмодернија опрема инсталирана у Обреновцу.