Мештани Пиромана, Бровића, Трстенице, Дрена, Орашца, Вукићевице и Љубинића до 2024. године, добиће градску воду. Пројекат водоснабдевања ових села, представљен је мештанима и члановима савета месних заједница на састанку на којем је поред представника Јавног комуналног предузећа “Водовод и канализација” присуствовао и председник општине са својим сарадницима.

– Представљен је јасан план, с обзиром да нас само дани деле од завршетка система водоснабдевања у Баљевцу и Конатицама, чиме заокружујемо комплетан брдски крај Обреновца. Ми нисмо седели скрштених руку, већ смо се спремили за овај део. У питању је 3000 домаћинстава и пројекат вредан милијарду динара. Инвестиције од милијарду евра у само овој години нам омогућују да силовито кренемо и ка овом пројекту. 50 литара у секунди омогућиће редовно снабдевање и у летњим данима. Доћи ћемо до последње куће у Обреновцу како бисмо свима обезбедили здраву и питку воду – истакао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Бранко Матић, директор  Јавног комуналног предузећа “Водовод и канализација” казао је да се овим активностима комплетира целина ширења водоводне мреже на територији општине Обреновац.

– Потез од Стублина па све до краја наше општине обухваћен је овим планом. Прво нам је била потребна анализа, како би знали која домаћинства могу добити воду. Ми смо у претходном периоду радили и на реконструкцији великих цевовода како би се стекли услови за ширење мреже. У наредном периоду следи нам пројектовање примарне водоводне линије кроз насеље Пироман, а након тога пројектоваћемо и секундаре. Такође почећемо са пројектовањем пумпне станице у Стублинама, како би се обезбедила довољна снага да сва та вода која буде у овом делу општине, стигне до корисника са довољним притиском. Водоторањ у Стублинама представљаће објекат који треба да обезбеди сигурност у снабдевању, поготово у летњем периоду.  Цео пројекат комплетираћемо 2024. године. Средства за извођење радова добићемо од општине Обреновац и Града Београда – најавио је Матић.