Meštani Piromana, Brovića, Trstenice, Drena, Orašca, Vukićevice i Ljubinića do 2024. godine, dobiće gradsku vodu. Projekat vodosnabdevanja ovih sela, predstavljen je meštanima i članovima saveta mesnih zajednica na sastanku na kojem je pored predstavnika Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” prisustvovao i predsednik opštine sa svojim saradnicima.

– Predstavljen je jasan plan, s obzirom da nas samo dani dele od završetka sistema vodosnabdevanja u Baljevcu i Konaticama, čime zaokružujemo kompletan brdski kraj Obrenovca. Mi nismo sedeli skrštenih ruku, već smo se spremili za ovaj deo. U pitanju je 3000 domaćinstava i projekat vredan milijardu dinara. Investicije od milijardu evra u samo ovoj godini nam omogućuju da silovito krenemo i ka ovom projektu. 50 litara u sekundi omogućiće redovno snabdevanje i u letnjim danima. Doći ćemo do poslednje kuće u Obrenovcu kako bismo svima obezbedili zdravu i pitku vodu – istakao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Branko Matić, direktor  Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” kazao je da se ovim aktivnostima kompletira celina širenja vodovodne mreže na teritoriji opštine Obrenovac.

– Potez od Stublina pa sve do kraja naše opštine obuhvaćen je ovim planom. Prvo nam je bila potrebna analiza, kako bi znali koja domaćinstva mogu dobiti vodu. Mi smo u prethodnom periodu radili i na rekonstrukciji velikih cevovoda kako bi se stekli uslovi za širenje mreže. U narednom periodu sledi nam projektovanje primarne vodovodne linije kroz naselje Piroman, a nakon toga projektovaćemo i sekundare. Takođe počećemo sa projektovanjem pumpne stanice u Stublinama, kako bi se obezbedila dovoljna snaga da sva ta voda koja bude u ovom delu opštine, stigne do korisnika sa dovoljnim pritiskom. Vodotoranj u Stublinama predstavljaće objekat koji treba da obezbedi sigurnost u snabdevanju, pogotovo u letnjem periodu.  Ceo projekat kompletiraćemo 2024. godine. Sredstva za izvođenje radova dobićemo od opštine Obrenovac i Grada Beograda – najavio je Matić.

Ostavite komentar