Ове недеље је започето чишћење ободног канала у насељу Браће Југовића у дужини од 1,5 километара, извођач радова је ЈВП ”Београдводе”, а средства су обезбеђена од стране Секретаријата за привреду Града Београда.

Саветник председника Градске општине Обреновац Дејан Камбер је објаснио да је у оквиру овог пројекта извршено чишћење у Конатицама и Баричу.

– Пре неколико недеља кренули смо са уређењем корита Бељанице у Конатицама, затим потока Колонија у Улици Аце Тешића у Баричу. Тај простор данас изгледа лепше него икад и управо такву слику желимо да пресликамо овде где у потпуности уређујемо ободни канал и отклањамо енормне количине отпада који је овде таложен неколико деценија. Ово нису донели Нишлије, Шапчани нити Крагујевчани већ ми сами – казао је Камбер и закључио да су ови канали били пропусни 2014. године, интезитет поплаве би био сведен на минимум.

Председник месне заједнице Дудови Жељко Роксандић је изразио задовољство што је вишегодишњи проблем решен и апеловао на све суграђане да више не бацају смеће и отпад у канале нити на места која за то нису предвиђена.

Дејан Камбер је истакао да су прошле недеље извођени радови на уређивању корита потока Колонија у дужини од 800 метара. Радови су извођени у три фазе: Прва је подразумевала низводни део, где су физички радници ЈВП Београдводе ручно уклањали вишкове седимента, друга фаза подразумева уклањање вегетације и повећање пропусне моћи, док трећа фаза подразумева потпуну регулацију овог водотока налик Баричкој реци.