Ove nedelje je započeto čišćenje obodnog kanala u naselju Braće Jugovića u dužini od 1,5 kilometara, izvođač radova je JVP ”Beogradvode”, a sredstva su obezbeđena od strane Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dejan Kamber je objasnio da je u okviru ovog projekta izvršeno čišćenje u Konaticama i Bariču.

– Pre nekoliko nedelja krenuli smo sa uređenjem korita Beljanice u Konaticama, zatim potoka Kolonija u Ulici Ace Tešića u Bariču. Taj prostor danas izgleda lepše nego ikad i upravo takvu sliku želimo da preslikamo ovde gde u potpunosti uređujemo obodni kanal i otklanjamo enormne količine otpada koji je ovde taložen nekoliko decenija. Ovo nisu doneli Nišlije, Šapčani niti Kragujevčani već mi sami – kazao je Kamber i zaključio da su ovi kanali bili propusni 2014. godine, intezitet poplave bi bio sveden na minimum.

Predsednik mesne zajednice Dudovi Željko Roksandić je izrazio zadovoljstvo što je višegodišnji problem rešen i apelovao na sve sugrađane da više ne bacaju smeće i otpad u kanale niti na mesta koja za to nisu predviđena.

Dejan Kamber je istakao da su prošle nedelje izvođeni radovi na uređivanju korita potoka Kolonija u dužini od 800 metara. Radovi su izvođeni u tri faze: Prva je podrazumevala nizvodni deo, gde su fizički radnici JVP Beogradvode ručno uklanjali viškove sedimenta, druga faza podrazumeva uklanjanje vegetacije i povećanje propusne moći, dok treća faza podrazumeva potpunu regulaciju ovog vodotoka nalik Baričkoj reci.

 

 

Ostavite komentar