Спортско културни центар ”Обреновац” током зимског распуста организује два програма бесплатног спорта за ученике основних и средњих школа. Наиме, од четвртка, 1. фебруара до недеље, 11. фебруара за сву заинтересовану децу из основних и средњих школа организоване су активности обуке и усавршавања техника пливања, фудбала, кошарке и стоног тениса.

Директор Спортско културног центра ”Обреновац” Иван Јегоровић је рекао да су програми ”Пливање за живот” који се реализује на базену и ”Зимски камп 018” који се реализује у спортској хали подржани од стране Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

– Сваки програм који реализујемо и који се односи на спорт, реализујемо да бисмо унапредили здравље деце. Са програмима које општина спроводи, као што су ”Еко кампови” и ”Еко динар”, уз овај програм и уз школицу спорта коју ћемо ускоро имати смо заокружили циклус који се односи на здрав развој сваког детета – казао је Јегоровић.

Члан већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је рекао да је кроз програм до сада прошло 458 деце.

– Веома добра и права прилика за стварање доброг амбијента за развој спорта на нашој територији и кроз овакаве програме као и кроз наш јединствен пројекат ”Еко динар” кроз који свако дете, узраста од 10 до 18 година, има прилику да се бесплатно бави спортом – истакао је Станковић и додао да је основни циљ да се што више деце бави спортом.

Сваки полазник је имао прилику да бесплатно стиче нове вештине и то уз надзор стручних лица.