U pozorišnoj sali SKC-a u Obrenovcu održana je edukativna tribina ,,Bezbedno za starije u saobraćaju”. Organizatori tribine su Agencija za bezbednost u saobraćaju i Komisija za bezbednost u saobraćaju GO Obrenovac.

Predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević rekao je da je ova akcija samo još jedna u nizu koja se tiče penzionera. On je naglasio da je ovo prva aktivnost koju komisija sprovodi za najstarije sugrađane. Vranešević je ovom prilikom podsetio da opština Obrenovac ima izuzetnu saradnju sa penzionerima, prvenstveno zbog besplatnih izleta koji se organizuju svakog vikenda kao i zbog senior kartica koje koristi veliki broj sugrađana.

Cilj tribine je edukacija najstarijih sugrađana kako bi bezbedno učestvovali u saobraćaju. Nakon edukacije najstarijim sugrađanima dodeljeni su pokloni i informatori koji se tiču bezbednosti.

Duško Pešić, načelnik odeljenja u Agenciji za bezbednost u saobraćaju, istakao je da se ovakve tribine organiziju nekoliko godina zaredom, prvenstveno jer su lica starija od 65 godina česti učesnici u saobraćajnim nezgodama.

– Oni su vrlo ugrožena kategorija u saobraćaju i mi ovim aktivnostima želimo da smanjimo potencijalne rizike i istaknemo brigu o našim najstarijim sugrađanima. Ovom prilikom zahvalio bih se i opštini Obrenovac jer su prepoznali potrebu za organizovanjem jedne ovakve tribine – kazao je Pešić.

Ostavite komentar