У позоришној сали СКЦ-а у Обреновцу одржана је едукативна трибина ,,Безбедно за старије у саобраћају”. Организатори трибине су Агенција за безбедност у саобраћају и Комисија за безбедност у саобраћају ГО Обреновац.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да је ова акција само још једна у низу која се тиче пензионера. Он је нагласио да је ово прва активност коју комисија спроводи за најстарије суграђане. Вранешевић је овом приликом подсетио да општина Обреновац има изузетну сарадњу са пензионерима, првенствено због бесплатних излета који се организују сваког викенда као и због сениор картица које користи велики број суграђана.

Циљ трибине је едукација најстаријих суграђана како би безбедно учествовали у саобраћају. Након едукације најстаријим суграђанима додељени су поклони и информатори који се тичу безбедности.

Душко Пешић, начелник одељења у Агенцији за безбедност у саобраћају, истакао је да се овакве трибине организију неколико година заредом, првенствено јер су лица старија од 65 година чести учесници у саобраћајним незгодама.

– Они су врло угрожена категорија у саобраћају и ми овим активностима желимо да смањимо потенцијалне ризике и истакнемо бригу о нашим најстаријим суграђанима. Овом приликом захвалио бих се и општини Обреновац јер су препознали потребу за организовањем једне овакве трибине – казао је Пешић.