Обреновац домаћин турнира ”Трофеј одбојкице”

Обреновац је данас домаћин другог по реду турнира ”Трофеј одбојкице”, који организује Одбојкашки савез Србије. У спортској хали СКЦ-а, око 500 малишана узраста од 10 до 12 година из одбојкашких клубова који припадају регионалним центрима Београд, Ваљево, Зајечар и Крагујевац такмичи се у мини-одбојци и другим дисциплинама. (више…)

Одржана Светосавска академија у Спортско-културном центру

Светосавска академија одржана је вечерас у Спортско-културном центру “Обреновац”. Ове године у организацији свечаности учествовали су Црквена општина Обреновац, ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”, Техничка школа, Прва обреновачка основна школа и ОШ “Дражевац”.

Свечаној академији присуствовали су и представници Градске општине Обреновац. (више…)

Обележена школска слава Свети Сава широм Обреновца

У свим школама на територији Градске општине Обреновац ученици основних и средњих школа били су домаћини славе Свети Сава. Они су тим поводом приредили различите пригодне културно-уметничке програме са рециталима, представама и песмама посвећеним Светом Сави. (више…)

Организована манифестација пливање за Часни крст

На православни хришћански празник Богојављење, организовано је традиционално пливање за Часни крст. Манифестација је одржана на Забрежју, на Сави код Кајак кану клуба, a  догађај су организовали Црквена општина и Градска општина Обеновац. (више…)

Пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за повраћај акцизе на дизел гориво

Из Канцеларије за пољопривреду Грaдске општине Обреновац подсетили су грађане, власнике пољопривредних газдинстава, да је неопходно да обнове регистрацију газдинства. Наиме, пререгистрација пољопривредног газдинства један је од предуслова за многобројне субвенције. (више…)