Јавно обавештење Спортском савезу Обреновац и спортским организацијама са седиштем на територији градске општине Обреновац да доставе предлоге годишњих програма у области спорта за 2024. годину за финансирање/суфинансирање средствима буџета градске општине Обреновца за 2024. годину

Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 25. септембра 2023. године, на основу  члана 137. и 138. Закона о спорту („Службени гласник РС”, број 10/16), члана 55 Статута градске општине Обреновац („Службени лист града Београда“ број 98/19 – пречишћен текст 2 и 144/19-исправка), члан 2 Одлуке о финансирању спорта у градској општини Обреновац („Службени лист града Београда“ број 12/14, 133/16 и 52/17) и члана 21. Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у градској општини Обреновац („Службени лист града Београда“ број 59/17, 19/18 и 112/21), упућује (више…)

Туристи из Београда у оквиру манифестације Дани европске културне баштине обишли објекат Старог млина

У оквиру манифестације Дани европске баштине организована је туристичка посета мануфактури породице Симовић, која је била утемељивач минарско – стругарске индустрије. Објекат Старог млина је под привременом заштитом државе од јуна 2022. године. Овог викенда, туристи из Београда посетили су културно благо градске општине Обреновац, објекат Сатрог млина. Председник Градске опшптине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима овом приликом поздравио је туристе и заједно са њима обишао објекат од изузетног културног значаја. (више…)

Нови садржаји за најмлађе посетиоце Авантура парка у Забрану

У Авантура парку у излетишту ”Забран” отворени су нови садржаји за децу.Секретаријат за заштиту животне средине на иницијативу Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, донирао је средства за изградњу трамболине, терена за мини голфа и тјубинг стазе.  У присуству председника Градске општине Обреновац Милоша Станојевића и његових сарадника отворени су нови садржаји за посетиоце Авантура парка. (више…)