Програм државне помоћи за обнову оштећених стамбених објеката након олује

У јулу ове године, Србију је погодила олуја праћена јаким градом, пљуском и ветром. Овe временскe непогодe изазвалe су оштећења на породичним стамбеним објектима, након чега је Влада Републике Србије усвојила Уредбу о утврђивању државног програма помоћи. (више…)

Јавна седница комисије за јавни увид у нацрт просторног плана будуће брзе саобраћајнице Остружница-Обреновац

У малој сали Спортско-културног центра ”Обреновац” јуче је одржана јавна седница комисије за јавни увид у нацрт просторног плана будуће брзе саобраћајнице Остружница-Обреновац. На седници је било речи о примедбама које су изнели грађани и представници правних лица. Овом приликом наглашено је, да ће након јавног увида уследити израда планске документације, потом техничке документације, а радови на изградњи требало би да почну 2025. године. Седници је присуствовао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић. (више…)

У оквиру манифестације ”Великогоспоjински дани” и ове године организована Фијакеријада

У оквиру манифестације ”Великогоспоjински дани” у месној заједници Грабовац на хришћански празник Велика Госпојина, као и претходних година и ове године организована је Фијакеријада. Ова манифестација организује се уз помоћ Градске општине Обреновац, а представници општине присуствовали су такмичењу. (више…)

Представници Градске општине Обреновац у посети младима из Обреновца и са Косова и Метохије на острву Крф

Ове године у оквиру пројекта ”Матурско лето”, који спроводи Градска општина Обреновац, поред Закинтоса најбољи ученици и студенти имали су прилику да летују на острву Крф. На ово грчко острво о трошку Градске општине Обреновац отпутовало је 50 најбољих ученика и студената из Обреновца, као и 8 ученика са територије Косова и Метохије. Представници Градске општине Обреновац посетили су студенте и матуранте на острву Крф. (више…)

Отворена манифестација ”Великогоспоjински дани”

У месној заједници Грабовац у недељу, 27. августа отворена је манифестација ”Великогоспоjински дани”. На свечаности поводом отварања ове традиционалне манифестације присуствовали су представници Градске општине Обреновац. (више…)