Светосавска академија у Спортско-културном центру ”Обреновац”

Свечана академија поводом обележавања школске славе одржана је у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”. Ове године у организацији свечаности учествовали су Црквена општина Обреновац, Спортско-културни центар ”Обреновац и основне школе ”Грабовац” и ”14. окотбар” из Барича. Свечаној академији присуствовали су и представници Градске општине Обреновац. (више…)

Обележен дан Светог Саве у школским установама широм општине Обреновац

У основним и средњим школама на територији градске општине Обреновац одржана је свечаност поводом прославе школске славе, Светог Саве. Свети Сава, један од најважнијих личности наше историје, сматра се зачетником средњовековне књижевности и заштитиником просветних установа. Светосавску свечану приредбу и ове године припремали су ученици са својим наставницима. Представници Градске општине Обреновац посетили су школске установе широм општине Обреновац и том приликом свим ученицима и запосленима честитали празник. (више…)

Изведена представа ”Од раја до безњенице”

Представа ”Од раја до безњенице” изведена је у новој згради библиотеке ”Влада Аксентијевић”. Позоришни комад говори о пријатељству и љубави Лазе Костића и Ленке Дунђерски, а део је једног ширег пројекта који за циљ има упознавање публике са значајем породице Дунђерски. (више…)

Прва обреновачка основна школа прославила 199 година рада

Поводом прославе дана школе, у Соколском дому одржана је приредба ученика Прве Обреновачке основне школе. Ове године, програм су припремали ученици од 1. до 8. разреда. Ова најстарија образовна установа у Обреновцу обележила је 199 година рада. Обележавању дана школе, присуствовао је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић. (више…)

Успешан џудиста Александар Кукољ у посети џудо клубу ”Обреновац”

Један од најуспешнијих српских џудиста Александар Кукољ посетио је џудо клуб ”Обреновац”. На првенству Европе за сениоре 2017. Кукољ је освојио златну медаљу, а четири године касније, на Светском првенству у Будимпешти, припало му је сребро. (више…)