Обреновачки основци на такмичењу ”Брзином до звезда”

Такмичење “Брзином до звезда” наставља се и ове године. Ово је девети циклус пројекта који реализује Српски атлетски Савез у сарадњи са више од 60 градова и општина.Ученици трећих и четвртих разреда свих обреновачких основних школа узели су учешће у пројекту који поспешује њихово физичко и ментално здравље и развијаја спортски дух. (више…)

Бесплатно зимовање за основце

Данас је у Спортско-културном центру „Обреновац” договорен наставак сарадње са  „Центром дечјих летовалишта Београд”. Програм  „Еко кампови”, укључује одлазак свих ученика нижих разреда обреновачких основних школа на зимовање. У склопу климатског опоравка ученици ће боравити на Тари, Гочу, Руднику, Букуљи и Дивчибарама. (више…)

Пољопривредници упознати са новим јавним позивима

Град Београд до почетка марта 2023. године расписаће пет јавних позива за субвенције у пољопривредној производњи.Тим поводом у Дому културе у Обреновцу одржана је трибина на којој су представљени јавни позиви за сточарство, пчеларство, воће и поврће, тракторе и прикључне машине. По први пут пољопривредни произвођачи били су у прилици да се упознају са јавним позивима пре објављивања и дају предлог шта је њима потребно, а може да се унесе у програм. Трибину су организовали запослени у Секретаријату за пољопривреду града Београда и Комисији за пољопривреду Градске општине Обреновац. (више…)