Почетак манифестације ”Обреновачко лето”

Након годину дана паузе, Комисија за културу општине Обреновац и Веће Градске општине Обреновац организоваће традиционалну манифестацију од значаја за општину Обреновац, ”Обреновачко лето”. Манифестација ће бити свечано отворена на новој сцени код бање у петак, 2. јула са почетком у 20.00 сати, премијерним извођењем монодраме ”Кнез Милош Обреновић”. (више…)

Најављена подела бесплатних таблета ученицима основних школа

Данас је заменик градоначелника Београда Горан Весић у Сава центу представио пројекат ”Беотаблет” чијом ће реализацијом  ученици од 3. до 6. разреда основних школа добити бесплатне таблете. Догађају су присуствовали министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, представници општина и директори основних школа са територије града Београда. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић  присуствовао је презентацији пројекта ”Беотаблет”. (више…)

Одлука о расписивању првог јавног конкурса за учешће Градске општине Обреновац у финансирању пројеката, програма и програмских активности цркава и верских заједница средствима из буџета Градске општине Обреновац за 2021. године

Заменик председника градске општине Обреновац, дана 29. јуна 2021. године, на основу члана 6. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, на предлог Комисије за сарадњу са удружењима и омладином од 28.06.2021. године, уз сагласност Већа градске општине Обреновац, са седнице одржане дана 29.06.2021. године, донео је (више…)

У току су радови на реконструкцији Улице Аце Тешића у месној заједници Барич

Почели су грађевински радови на реконструкцији Улице Аце Тешића на подручју месне заједнице Барич. Ова улица неретко је алтернативни путни правац у случају већих саобраћајних гужви, те је главни избор уколико је у сличним околностима потребно доћи до централног дела Барича, али и до суседних месних заједница. Улица ће бити реконструисана у дужини од 1.450 метара, а радови ће трајати наредне две недеље. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац. (више…)

Обављају се завршни радови на изградњи бунара на водоизворишту Вић баре

У току су завршни грађевински радови на изградњи бунара на водоизворишту Вић баре. Пројекат реализује Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” у сарадњи са Градском општином Обреновац и Градом Београдом. Овај пројекта вредан је 96 милиона динара, а финансирала га је Дирекција за изградњу Београда. Данас је грађевинске радове на водоизворишту Вић баре обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. (више…)

Одржана 31. Видовданска регата

Данас је ККК ”Забрежје” у сарадњи са Градском општином Обреновац организовао 31. Видовданску регату на Сави. Догађај је почео у 10.00 сати свечаним отварањем након чега су уследиле трке у различитим категоријама. (више…)