Комунални радови на више локација у Звечкој

У месној заједници Звечка у току су комунални радови на више локација. У сарадњи са Саветом за комунални ред и надлежним Јавним комуналним предузећима врши се уклањање дивље депоније у Улици Солунског фронта, сеча шибља код фудбалског игралишта и чишћење К2 и К3 канала. (више…)

Саднице тополе за порту храма на Ушћу

Паралелно са изградњом храма у месној заједници Ушће врши се и уређење порте. У сарадњи са Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине, месне заједнице Ушће и Црквене општине Обреновац посађено је 40 садница тополе. (више…)

Пројекат ”Помоћ за малу матуру” за Обреновачке ученике

Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе организују пројекат ”Помоћ за малу матуру” у циљу припреме основаца за полагање завршног испита. Пројекат ”Помоћ за малу матуру” подразумева додатне часове из српског језика и математике кои ће бити на располагању ученицима завршних разреда основних школа. (више…)

У току су радови на проширењу граница Арборетума

У току су радови на проширeњу граница Арборетума, једне од најпосећенијих јавних зелених површина у градском делу општине Обреновац. Међутим, у међувремену на овом простору, услед несавесног опхођења групе грађана према природном окружењу, формирана је дивља депонија која је захваљујући сарадњи Савета за комунални ред општине Обреновац и Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, а уз помоћ служби Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, убрзо уклоњена. (више…)

Обављају се радови на изградњи новог здравственог објекта

У току су радови на изградњи новог здравственог објекта у општини Обреновац. Ради се на изградњи дијагностичког центра који ће омогућити грађанима општине Обреновац различите специјалистичке прегледе, раније заказиване у здравстевним установама на подручју града Београда. Инвестиција вредна 80 милиона динара, учиниће доступнијим неопходне здравствене услуге свим грађанима општине. Објекат ће бити опремљен модерном медицинском опремом са возилима доступним за грађане, те ће као такав поред свих капацитета којима располаже Дом здравља Обреновац, бити подршка здравственом систему. (више…)