Обележена годишњица ослобођења Обреновца у Првом светском рату

Поводом обележавања 102 године од ослобођења Обреновца у Првом светском рату, данас су на градском тргу положени венци на споменик носиоцима Карађорђеве звезде са мачевима и спомен обележје војводи Живојину Мишићу. Венце на споменике у центру града положили су представници Градске општине Обреновац, Удружења потомака ратника 1912-1920. ”Живојин Мишић” и породице ратника. (више…)

Одлука Надзорног одбора о вредности бода утврђене у Ценовнику стручних услуга Јавног предузећа за изградњу Обреновца

Одлуку Надзорног одбора о вредности бода стручних услуга, као и ценовник стручних услуга Јавног предузећа за изградњу Обреновца можете погледати овде.

Отворена је изложба гмизаваца и водоземаца у Арборетуму

Изложба гмизаваца и водоземаца у Природњачком дому у Арборетуму биће отворена до 7. новембра. Поред заинтересованих грађана Обреновца ову изложбу могу погледати и ученици основних и средњих школа. Предавање о гмизавцима и водоземцима, ученицима Обреновачке гимназије одржала је Зорана Јовановић из Јавног предузећа за заштиту животне средине. (више…)

Ускоро изградња нових дечија игралишта у обдаништима

Градска општина Обреновац у протеклом периоду у сарадњи са Јавним предузећем за унапређење и заштиту животне средине урадила је више од 30 нових игралишта широм општине Обреновац. План за наредну годину представљен је данас у вртићу ,,Невена“ и предвиђа изградњу нових игралишта у  свим Обреновачким вртићима. (више…)

Постављање нових надстрешница на аутобуским стајалиштима

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац наставља да спроводи акцију постављања нових надстрешница на аутобуским стајалиштима. Планирано је да се поставе укупно 52 нове надстрешнице на различитим локацијама на територији општине Обреновац. Данас је радове обишао Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају. (више…)

У току су програми Школе интелектуалних вештина

У просторијама Спортско-културног центра ”Обреновац”  почела је са радом Школа интелектуалних вештина. Као и протеклих година, ученици обреновачких основних и средњих школа имаће прилику да кроз обуке у сарадњи са предавачима науче нове методе памћења. (више…)