Почели су радови на реконструкцији Улице Љубе Ненадовића

У току су радови на реконструкцији Улице Љубе Ненадовића. Реконструкција једног од фреквентнијих путних праваца у централном делу општине Обреновац биће обављена у 2 фазе, што ће према речима надлежних спречити проблем саобраћајних гужви. Грађевинске радове обављају екипе Јавног комуналног предузећа ”Београд Пут”, а најављено је да ће радови на реконструкцији улице бити завршени за највише недељу дана. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић. (више…)

Систем топловода спремно дочекује почетак грејне сезоне

Систем топловода спремно дочекује почетак грејне сезоне. Наиме, у протеклом периоду извођени су радови на припремама за почетак наступајуће сезоне грејања, службе Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” изводиле су радове на реконтрукцији и изградњи топловодне мреже, а у последње време ради се интензивно на пуњењу ситема како би се испунили сви неопходни услови за почетак грејне сезоне. (више…)

Брдо боровнице у месној заједници Вукићевица

Поред повртарских производа по којима је позната општина Обреновац, у последње време, пољопривредници са територије ове општине, посебно из брдских предела, отпочињу узгој различитих воћарских клултура. У месној заједници Вукићевица од 2018. године постоји газдинство познатије као Брдо боровнице чији је власник Владимир Милићевић. Наиме, на овом простору првобитно је засађено 15 хиљада стабала боровнице, међутим након неког времена власник овог газдинства донео је одлуку да прошири производњу и засади још 20 хиљада стабала ове воћке. Данас су газдинство Милићевића у месној заједници Вукићевица обишли представници општине Обреновац. (више…)

Радови на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Стублине

У току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже. Данас су представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић обишли радове на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Стублине. (више…)

Обилазак грађевинских радова на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај”

Радови на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај” одвијају се утврђеном динамиком. У току су завршни радови на изградњи новог модерног објекта који ће имати довољно капацитета да прихвати преко 200 ученика који ће у новоизграђеном објекту имати све услове савременог образовног система. Данас су грађевинске радове на градилишту у месној заједници Звечка обишли представници Градске општине Обреновац. (више…)

Завршни радови на реконструкцији објекта Старе бање

У току су завршни радови на реконструкцији објекта Старе бање. Планирано је да се грађевински радови заврше у наредних месец дана, што ће отворити могућности посетиоцима бање, да бањску воду користе током целе године и то у измењеним, комфорнијим условима које нуди новоизграђени објекат.  Радове на реконструкцији бањског купатила обишли су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин. (више…)