Међународна бициклистичка трка проћи ће кроз Обреновац

Караван бициклиста из светских земаља проћи ће у петак, 4 септембра кроз центар општине Обреновац. Општина Обреновац, 14. пут дочекаће бициклисте из целог света. Поводом бициклистичке трке, у Београду је одржана конференција за новинаре, а подршку бициклистима пружило је и Министарство спорта. (више…)

Радови на изградњи водоводне мреже у насељеним местима месних заједница Пироман и Бровић

У току су грађевински радови на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Пироман – Бровић. Дужина водоводне мреже је око 3,6 километара, а вредност радова је око 37 милиона динара, док је очекивани рок за извођење грађевинских радова 150 дана. Након изградње водоводне мреже велики број домаћинстава са територије општине Обреновац, из месних заједница Пироман, Бровић и Стублине, решиће вишедеценијски проблем снабдевања водом. Радове на изградњи водоводне мреже обишли су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац Бранко Матић. (више…)

У току су радови на изградњи тротоара дуж Обреновачког пута

У току су грађевински радови на реконструкцији  тротоара дуж Обреновачког пута. Радови су започети у јуну, а према речима надлежних, изградњом тротоара безбедност свих учесника у саобраћају биће подигнута на виши ниво. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац. (више…)

Ускоро почињу радови на потпуној реконструкцији некадашње зграде ПКБ-а

Некадашња зграда ПКБ-а поново се нашла у власништву државе и као што је претходно најављено у овом објекту, након неопходне адаптације, биће смештене пословне канцеларије Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац. У току су припреме за грађевинске радове, који ће уследити након расписане јавне набавке. Припремне радове обишли су представници општине Обреновац. (више…)

Пријемни испит за одсек соло певање Музичке школа „Петар Стојановић” у Обреновцу

Музичка школа „Петар Стојановић” Уб основана је 1977. године. У свом саставу има неколико различитих одсека: клавир, гитару, виолину, флауту, кларинет, хармонику и соло певање. Осим што предствања центар музучких збивања на територији општине Уб и бави се издавачком делатношћу (билтени, летописи, монографија), школа сваке године организује манифестације од изузетног значаја: Интернационални музички фестивал и Смотру стваралаштва српских композитора које окупљају велики број талентованих ученика и релевантних имена из света музике. (више…)

Усвојена Одлука о изради плана детаљне регулације саобраћајница на територији општине Обреновац

На првој седници новог сазива Скупштине општине Обреновац усвојена је Одлука о изради план детаљне регулације саобраћајница на територији општине Обреновац. Након усвојене Одлуке о изради плана детаљне регулације, посао урбаниста у наредном периоду биће јасније дефинисање нове трасе железнице, продужетка Улице Краља Александра и свих релевантних саобраћајних праваца. Такође, задатак стрчњака из области урбанизма биће и дефинисање намене околног простора, који ће након изградње нових саобраћајница постати веома атрактивна локација за извођење грађевинских радова и изградњу објеката различите намене. (више…)