Акције запрашивања комараца

На основу Извештаја о мониторингу одраслих форми комараца на територији општине Обреновац, који је урадило ЈКП ”Градска чистоћа”, у Обреновцу ће у наредном периоду бити организоване две акције запрашивања комараца. (више…)

Потписан уговор за регенерацију рени бунара

Данас је потписан уговор о ревитализацији пројсаг бунара ОБII на водоизворишту Вић баре, у месној заједници Забрежје. Уговор за пројектовање и извођење радова на регенерацији бунара потписале су Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда и немачка фирма ”PST Bohr”. Реконструкцијом овог бунара омогућило би се стабилно водоснабдевање свих домаћинстава прикључених на водоводну мрежу. Пројекат реализује Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” у сарадњи са Градском општином Обреновац и Градом Београдом. Потписивању уговора присуствовали су представници Градске општине Обреновац, директор ЈКП ”Водовод и канализација” Бранко Матић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић. (више…)

Обележен 7. јул, Дан устанка у Србији

Данас је полагањем венаца на спомен обележју у парку обележен Дан устанка у Србији. Венце су положили представници Градске општине Обреновац, општинске организације СУБНОР, представници удружења ратних и војних инвалида, удружења пензионера и други грађани. (више…)