Посета Обреновчанину који се изборио са болешћу изазваном вирусом корона

Данас су председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и директор Дома здравља Обреновац, Обрад Исаиловић обишли породицу Аћимовић која се у протеклом периоду борила са последицама вирусне инфекције Covid-19. Наиме, сва три члана породичног домаћинства Аћимовић водили су борбу са корона вирусом, али сви на другачији начин, будући да су форме болести код сваког од њих биле различите. Најтежу форму болести изазване вирусном инфекцијом Covid -19 поднео је Миленко Аћимовић. Циљ посете породици Аћимовић је пре свега провера њиховог тренутног здравственог стања, али и остваривање увида у оцену којом би ова породица вредновала здравствени систем у периоду пандемије вируса корона. (више…)

Помоћ за најугроженије грађане Обреновца

Данас је у просторијама Хуманитарног центра ”Ром” Обреновац организована дистрибуција пакета помоћи за најугроженије грађане општине Обреновац. Пројекат ” Помоћ најугроженијим суграђанима у борби са Ковидом 19” реализује Фондација Ане и Владе Дивац у сарадњи са Групом 484 и уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Србији која је обезбедила потребна средства за реализацију пројекта чија вредност износи 200.000 евра. Овим пројектом обезбеђено је 328 пакета помоћи за најугроженије породице са територије општине Обреновац. Циљ пројекта јесте помоћ припадницима најугроженијих социјалних група чија је општа ситуација додатно отежана због епидемије вируса корона. Догађају су присуствовали представници општине Обреновац, директорка Фондације Aна и Владе Дивац, Ана Кошел, председник Хуманитарног центра ‘‘Ром‘‘ Обреновац, Љубиша Јовановић и саветник Амбасадора Краљевине Норвешке, Урош Ћулибрк. (више…)

Пољопривредни вашар у Обреновцу биће организован 10. јуна

Обавештавају се сви заинтересовани излагачи пољопривредних производа да ће 10. јуна Јавно комунално предузеће ”Обреновац” организовати пољопривредни вашар. Пошто је донета одлука о укидању забране окупљања на отвореном простору, у општини Обреновац наставља се са организацијом пољопривредног вашара сваког месеца. (више…)