Пројекат реконструкције рени бунара у месној заједници Забрежје

Данас су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић најавили почетак реализације пројекта потпуне реконструкције рени бунара у Вићу, водоизворишту у месној заједници Забрежје. Реконструкцијом овог бунара омогућило би се стабилно водоснабдевање свих домаћинстава прикључених на водоводну мрежу. Пројекат реализује Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” у сарадњи са Градском општином Обреновац и Градом Београдом, а постављен рок за извођење радова је 280 дана. (више…)

Одржана 30. Видовданска регата

Данас је ККК ”Забрежје” у сарадњи са Градском општином Обреновац организовао 30. Видовданску регату на реци Сави. Догађај је почео у 10 сати свечаним отварањем након чега су уследиле трке у различитим категоријама. Организатори наводе да је ово прво овогодишње окупљање кајакаша и кануиста. (више…)

Отворена летња сезона купања на обреновачким базенима

Данас је од 10 сати отворена летња сезона купања на обреновачким базенима. Поводом отварања летње сезоне купања на базенима, најмлађи посетиоци могли су да се забаве уз занимљив програм  који су припремили истакнути глумци ”Обреновачког позоришта”. Надлежни најављују да ће овог лета посетиоци обреновачких базена имати прилику да уживају у још богатијим и квалитетнијим садржајима. Организованом догађају поводом отварања летње сезоне на базенима присуствовали су представници Градске општине Обреновац. (више…)

Видовданска регата

У недељу, 28. јуна ККК ”Забрежје” у сарадњи са Градском општином Обреновац организоваће 30. Видовданску регату на реци Сави. Традиционални догађај почеће у 10 сати свечаним отварањем након чега следе трке у различитим категоријама. Организатори наводе да је ово прво овогодишње окупљање кајакаша и кануиста, а очекује се да ће на овој регати учешће узети 25 екипа. (више…)

Завршни радови на изградњи Авантура парка у излетишту Забран

У току су завршни радови на изградњи првог Авантура парка на територији општине Обреновац. Радове у излетишту Забран обишао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Светозар Андрић. (више…)