Ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је у просторијама Градске општине Обреновац заседaо Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од епидемије и здравља људи на територији Градске општине Обреновац . На петој ванредној седници Штаба за ванредне ситуације изнесена је тренутна епидемиолошка слика на територији општине Обреновац, а посебан акценат је стављен на извештај о укупном броју заражених вирусом корона у временском периоду од 16. марта до 30. априла ове календарске године. (више…)

Отворена игралишта и излетишта

На основу јединственог става Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, Влада Републике Србије дозволила је отварање паркова, игралишта, излетишта и шеталишта. Захваљујући тој одлуци, радници Јавног комуналног предузећа Обреновац, заједно су са представницима Градске општине Обреновац, спортистима и грађанима данас уклонили траке које су означавале забрану коришћења. (више…)

Наставља се асфалтирање широм општине Обреновац

Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” настављају  пројекат ,,Пут до сваке куће” према ком је у плану да се уради укупно 100 нових улица у наредном периоду. Машине за асфалтирање ове недеље радове су изводили у месним заједницама Јасенак и Мислођин, а данас је пет нових улица урађено у Баричу. (више…)

У току су радови на изградњи месног дома у Вукићевици

У току су радови на изградњи месног дома у Вукићевици. Грађевински радови су почели у јануару ове године, а завршетак прве фазе радова према речима надлежних, очекује се крајем маја након чега следи друга завршна фаза радова.  Данас  су радове на изградњи месног дома у Вукићевици обишли председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин, помоћник председника општине Обреновац, Радован Манојловић и члан Већа општине Обреновац, Предраг Јовановић. (више…)

Нова саобраћајница од Ароборетума до Белог Поља

Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” настављају са радовима на изградњи и санацији некатегорисаних путева. Мештани Белог Поља од данас могу да користе новоизграђени некатегорисани пут, у дужини од 1510 метара, који ово село повезује са Арборетумом. На другој страни општине, у МЗ Пироман, обављају се радови на санацији некатегорисаног пута. (више…)

Два предузећа спроводе заједничку акцију дезинфекције града

Заједничку акцију дезинфекције свих насеља данас спроводе Јавно комунално предузеће ,,Обреновац” и Јавно комунално предузеће ,,Водовод и канализација”. Наиме, ради се о дезинфекционом средству који се производи у фабрици воде у Баричу и меша се са здравом питком водом, том смесом се третираују улице, потпуно безбедно. (више…)