Јавни позиви за пољопривреднике

Комисија за пољопривреду општине Обреновац обавештава пољопривреднике да је Град Београд расписао неколико јавних позива за које по традицији постоји велико интересовање. Јавни позиви су отворени до 3. априла и односе се на куповину малих трактора, прикључних машина, грла стоке, али и на  субвенције у области пчеларства, воћарства, повртарства и виноградарства.

Јелена Мушкиња из Комисије за пољопривреду општине Обреновац  овом приликом истакла је да сви заинтересовани могу купити тракторе до 60 киловата снаге и нагласила да пријављени могу очекивати повраћај средстава у износу од милион динара без пдв-а. Према њеним речима ово је једини јавни позив који не укључује пдв, док остали подразумевају повраћај средстава од 80 процената са пдв-ом.

Јавни позив који се односи на куповину трактора и остале механизације можете преузети овде.

Интересантне су субвенције које се нуде пољопривредницима у области сточарства.

– У оквиру јавног позива који се односи на пољопривреднике који се баве сточарством омогућена је куповина квалитетних приплодних грла стоке, првенствено матичних грла крава, такође заинтересовани могу конкурисати и за 10 приплодних оваца или коза, овога пута је искључена могућност конкурисања за добијање свиња, будући да је интересовање за куповину ове врсте стоке мало – рекла је Мушкиња и додала да сточари такође могу конкурисати за средства којима би купили опрему за одгјање стоке.

Јавни позив који се односи на област сточарства можете преузети овде.

Као и протеклих година и ове године пажња је усмерена и на област пчеларства.

– Јавни позив из области пчеларства се односи на куповину вагица, сатних основа, до 20 кошница и све остало што је неопходно у производњи меда – истакла је Мушкиња.

Јавни позив који се односи на субвенције из области пчеларства можете преузети овде.

Град Београд расписао је и јавни позив који се односи на воћарство и повртарство, где су отворене могућности за добијање противградне мреже, система за наводњавање кап по кап, за ограде, као и пластенике који су најтраженија опрема.

Јавни позив који се односи на област воћарства и повртарства можете преузети овде.

Представници канцеларије за пољопривреду општине Обреновац позивају све пољопривреднике да поднесу пријаве за редовне републичке годишње субвенције, а за све додатне информације о конкурсима и јавним позивима, пољопривредници се могу информисати у канцеларији за пољопривреду.

Према речима Мушкиње, у среду, 11. марта у Спортско-културном центру ”Обреновац” у 18 часова планирано је одржавање стручног предавања за пољопривреднике.