У пуном јеку радови на каналу Купинац у Рватима

У пуном јеку су радови на реконструкцији канала Купинац у насељу Рвати и шест црпних станица у Обреновцу, који ће омогућити ефикаснију одбрану централних делова општине од подземних и атмосферских вода. Овим пројектом је предвиђена регулација канала на дужини од 1 километар, и предвиђа камену облогу дна и косина. Радове финансира Европска унија, а вредност износи 2,3 милиона евра. (више…)

Обележена 101. годишњица ослобођења Обреновца у Првом светском рату

Поводом обележавања 101 године од ослобођења Обреновца у Првом светском рату, данас су на градском тргу положени венци на споменик носиоцима Карађорђеве звезде са мачевима и спомен обележје војводи Живојину Мишићу. (више…)

”Пажљивкова правила у саобраћају” за све обреновачке прваке

Градска општина Обреновац је у сарадњи са саобраћајном полицијом и Агенцијом за безбедност у саобраћају за све ђаке прваке на својој територији обезбедила ”Пажљивкова правила у саобраћају”. У питању је илустрована књига чији је издавач Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије. (више…)

Води се брига и о очувању старих објеката Дома здравља

Поред тога што се приводе крају радови на изградњи новог крила ”Д” Дома здравља ”Обреновац”, руководство ове установе је успело да очува и старе објекте. Наиме, завршени су радови на замени крова на објекту у којем се налазе управа, стоматологија, педијатрија и апотека. (више…)

Министар Стефановић данас у посети Обреновцу

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је у Обреновцу да ће у наредних неколико месеци бити урађена планска документација и започета изградња нове ватрогасне и полицијске станице у нашој општини. (више…)