Одлука о избору по Јавном конкурсу за учешће градске општине Обреновац у финансирању пројеката удружења из области пољопривреде средставима из буџета градске општине Обреновац за 2019. годину

Заменик председника градске општине Обреновац, дана 30. јула 2019. године, на основу члана 50 и 52. Статута градске општине Обреновац (”Сл. лист града Београда” бр. 19/14 – пречишћен текст и 73/14) и тачке 7. Одлуке о расписивању јавног конкурса за учешће градске општине Обреновац у финансирању пројеката удружења из области пољопривреде средставима из буџета градске општине Обреновац за 2019. годину VIII-01 бр. 020-4/ 49 од 14. јуна 2019. године, на основу предлога Комисије за пољопривреду и село од 05.07.2019. године, уз прибављено мишљење Већа градске општине са седнице одржане 30.07.2019. године, донео је (више…)

У току реконструкција топловодне мреже у Главној улици

У току лета ЈКП ”Топловод” на 12 градилишта изводи радове на санацијама, реконструкцијама и новим мрежама у вредности од преко 160.000.000 динара. Једно од тих градилишта у Улици Милоша Обреновића обишао је данас председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је истакао да се подједнака пажња посвећује ширењу мреже и санацијама и реконструкцијама без којих нема поузданог система нити нових корисника. (више…)

Реконструише се пут до школе у Дрену

У месној заједници Дрен тренутно се изводе радови на реконструкцији пута који води до сеоске школе. Према речима представника Савета месне заједнице пут је веома значајан за мештане, али је био толико похабан да крпљење рупа не би било довољно. (више…)

Увелико се реализује ”Обреновац – град знања”

И овог лета деца и млади из Обреновца имају прилику бесплатно да учествују у занимљивим радионицама. Наиме, Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” током летњег распуста 2019. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 6 бесплатних радионица под називом ”Обреновац – град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег распуста. (више…)

Стабилно снабдевање водом током лета

Поводом најава и упозорења на високе температуре, заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је данас обишао фабрику воде на Забрежју како би се лично уверио има ли довољно воде за потребе Обреновчана. (више…)

Гради се нови мостић у Забрану

У излетничкој шуми Забран су у току радови на изградњи новог пешачког моста преко канала до долме. Нови мостић ће бити завршен до средине августа, а налазиће се преко пута улаза на трим стазу. Радови се изводе паралелно са изградњом пешачких и бициклистичких стаза дуж Забранског пута, те ће по њиховом завршетку, ово омиљено место Обреновчана пружити могућност за коришћење стаза у дужини од 10 километара, рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић. (више…)