Koмпанија ,,Меи Та” расписује нови конкурс за посао

Компанија ,,Меи Та”, организоваће у суботу, 8. јуна у обреновачкој Гимназији, од 12.00 до 16.00 часова, дан отворених интервјуа. Кандидати заинтересовани за рад у Ливници и Машинској обради на разговор би требало да понесу своје радне биографије.

Koмпанија ,,Меи Та” орјентисана је на производњу компоненти за централана кућишта и турбо пуњаче од нерђајућег челика, као и за ливење и машинску обраду.

-Данас је у овој фабрици запослено више од 2450 радника, више од 90 процената су Обреновчани, који су се показали као вредни и одговорни радници. Због тога руководство компаније одлучило је да изгради још једну фабрику која ће ускоро бити званично отворена, где ће прилику за посао добити још 600 људи. У Обреновцу је рекордно ниска незапосленост, али ми не желимо да станемо док не дођемо до свакога ко се није професионално остварио и изградио своју каријеру. Оно на шта смо посебно поносни је да није потребна нити било каква страначка нити родбинска веза да би добили посао  – истакао је Урош Мирићић, испред Кабинета председника Градске општине Обреновац.

 

 

Нова опрема за безбедност свих пољопривредника

Заједничком акцијом Комисије за безбедност у саобраћају ГО Обреновац и Комисије за пољопривреду данас је изврешена подела опреме пољопривредницима са територије општине Обреновац. Више од 100 ротационих светла и заштитних прслука подељени су пољопривредницима из сваке месне заједнице. 

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је да је ова опрема обавезна за све пољопривреднике који излазе на јавне путеве по новом закону о безбедности саобраћаја. Он је рекао да је ово наставак активности Комисије за безбедност у саобраћају пошто су у претходном делу године били фокусирани на најмлађе учеснике у саобраћају и најавио нове акције за наредни период како би додатно помогли свим пољопривредницима са територије ГО Обреновац. Вранешевић је истакао успех акције и нагласио да ниједан трактор није био учесник саобраћајне незгоде у последње две године.

Започета реализација пројекта ”Велика помоћ за малу матуру”

У оквиру пројекта ”Велика помоћ за малу матуру” сви обреновачки матуранти ће у периоду од 3. до 14. јуна имати додатних 20 часова из српског језика и 20 из математике. Наиме, Градска општина Обреновац ове године финансира припремну наставу за завршни испит за све заинтересоване матуранте. (више…)