Позив за сајам пољопривреде

Градска општина Обреновац и ове године, као и претходних организује одлазак на 86. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, који траје од  11-17. маја 2019. Одлазак је 16. маја у 8 часова испред Дома културе.

На сајму ће бити преко 1500 излагача из 30 земаља, што је још једна прилика да се наши пољопривредници упознају са новим савременим начина производње.

Пријава заинтересованих пољопривредника је до уторка 14.05.2019. године у Канцеларији за пољопривреду у згради Посавине. Цена улазнице за колективне посете је 200 динара, док је цена појединачне улазнице 600 динара.

Овом акцијом наставља се дугогодишња пракса комисије за пољопривреду ГО Обреновац која има за циљ едукацију свих пољопривредника. Прошле године сајам је посетило више од 350 људи из Обреновца.

У Баричу одржана литија поводом Марковдана

Данас је поводом обележавања сеоске славе Марковдан одржана литија у Баричу. Литију су предводили чланови Културно уметничког друштва ”Прва Искра Барич”, а колона са житељима Барича је ишла улицама овог села.

Литији и сечењу славског колача присуствовали су и представници Градске општине Обреновац.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа рекао је да је овај дан значајан за Барич и захвалио се свима који су присуствовали и увеличали прославу. Он је овом приликом најавио почетак реконструкције храма захваљујући средствима које је обезбедило ЈП ,,Електропривреда Србије”.