Радови на проширењу кишне канализације у Баричу

На простору месне заједнице Барич, у насељу ,,Колонија” тренутно се изводе радови на проширењу кишне канализације и постављању нових стубова јавне расвете. Заједничком акцијом Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” и ЈКП ,,Водовод и канализација” решава се вишегодишњи проблем мештана овог дела општине.

-Тренутно изводимо радове на реконструкцији кишне канализације, пошто су житељи овог дела имали огромне проблеме услед обилних падавина. Цевовод је био веома оштећен и вода се изливала како у домаћинства тако и на главни пут. Данас смо поставили нове цеви и урадили нову шахту како би на ефикасан начин решили овај проблем. Паралелно са овим радовима, поставили смо и нови стуб јавне расвете, који је на овом простору био веома нестабилан – казао је Горан Ћирић, испред ЈПИ ,,Обреновац”.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станојевић нагласио је да је општина увек ту да саслуша све проблеме суграђана и да на брз и ефикасан начин отклони све недостатке.

-Велика количина воде се сливала са околних брда и овај наизглед мали проблем представљао је ноћну мору свим мештанима овог дела Барича. Ми смо ту да ове проблеме решимо и да побољшамо квалитет живота свих становника – додао је Станојевић.

Мештанин Богољуб Јевђеновић имао је великих проблема у последње три године услед изливања кишне канализације. Он је пре неколико дана изнео проблем председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу.

-Пре два дана био сам на пријему код председника општине и радује ме што су машине данас на терену. Ово је веома значајна ствар за све нас који живимо у овом делу Барича – нагласио је Јевђеновић и овом приликом захвалио се свим службама које су препознале и решиле вишегодишњи проблем.