Пензионери отпутовали на бесплатан дводневни излет у Врњачку Бању

Почетком 2017. године Градска општина Обреновац покренула је низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Један од тих програма који је намењен пензионерима подразумева излет који се организује у циљу унапређења њиховог слободног времена. (више…)

Обреновачки основци отпутовали на планине

У понедељак ујутру више од 3оо малишана пошло је пошло пут Гоча, Дивчибара и Букуље у склопу програма ,,Еко кампови”. Ученици ће седам дана ускршњег распуста провести потпуно бесплатно на најлепшим српским планинама.

Драган Блажић помоћник председника Градске општине Обреновац подсетио је да је овај програм јединствен у Србији и да се успешно реализује од 2012. године.

-Надам се да ће малишане послужити време и да ће имати лепу забаву као и увек до сада. Објекти су спремни, пошто су у претходном периоду реновирани и у знатно бољем стању су него што су били. Још једна прилика да се друже малишани, да се градска деца друже са децом са села, да се лепо упознају и стекну нова пријатељства – истакао је Блажић.

Програм се реализује са ”Центром дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” и он подразумева седмодневни боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа током зимског, ускршњег и летњег распуста. Програм у потпуности финансира Градска општина Обреновац.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА, ПРОГРАМА И ПРОГРАМСКИХ АКТИВНОСТИ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

Заменик председника градске општине Обреновац, дана 24. априла 2019. године, на основу члана 6. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, на предлог Комисије за сарадњу са удружењима и омладином од 23.04.2019. године, уз сагласност Већа градске општине Обреновац, са седнице одржане дана 24.04. 2019. године, донео је (више…)

Постављају се нове светиљке јавне расвете у Дражевцу

У оквиру послова рационализације и изградње нове јавне расвете за које је задужено Јавно предузеће за изградњу Обреновца данас су у току радови у Дражевцу. На делу главног пута од Дражевца до изласка на Ибарску магистралу ће данас бити уграђено 8 нових светиљки јавне расвете. (више…)

На ”Еко камп” и за предстојећи ускршњи распуст

Данас је у Спортско-културном центру ”Обреновац” потписан нови уговор са ”Центром дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” о наставку реализације програма ”Еко кампови”. Програм подразумева седмодневни боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа током зимског, ускршњег и летњег распуста. Програм у потпуности финансира Градска општина Обреновац. (више…)