Почиње реконстукција главног пута у месној заједници Пољане

У месној заједници Пољане започети су припремни радови за тоталну реконстукцију пута Л-2009. У питању је пут од великог значаја за Пољане јер представља главну саобраћајницу кроз село и спаја ову месну заједницу са Конатицама, са једне стране и Бргулама, са друге. (више…)

Возачима подељени комплети прве помоћи

Данас су испред хотела ”Обреновац” чланови Комисије за безбедност у саобраћју уз помоћ патроле саобраћајне полиције организовали акцију поделе пакета прве помоћи возачима моторних возила.

Том приликом је председник комисије Мирко Вранешевић казао да је ова акција прва у низу која ће бити организована током 2019. године.

-Уз помоћ Секретаријата Града Београда и одељења саобраћајне полиције Обреновца спроводимо ову акцију.  Активности за ову годину  усмерене су ка повећању безбедности учесника у саобраћају. Ова акција је осмишљена како би пробудила свест наших суграђана о важности поседовања комплета прве помоћи. Ми чинимо све како би дошло до смањења броја саобраћајних незгода, али уколико до истих дође важно је поседовати одговарајућу опрему у својим возилима. За ову годину планирамо и акције везане за најмлађе учеснике у саобраћају, децу предшколског узраста као и за средњошколце који су будући возачи. Као и претходних година ту ћемо бити и за бициклисте и спроводићемо аквтивности како би повећали безбедност у саобраћају за возаче пољопривредних машина – казао је Вранешевић и додао да се из године у годину повећава број регистрованих возила како на територији Србије тако и на територији општине Обреновац и да се управо због тога сваке године спроводи све више акција како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају.

Милош Николић начелник саобраћајног сектора полицијске станице у Обреновцу нагласио је да се захваљујући едукацији младих и редовним контролама број саобраћајних незгода знатно смањио.

– У односу на исти период прошле године у прва два месеца у овој години имамо 70% смањења саобраћајних незгода. Ниједно лице у истом периоду није било тешко повређено нити је изгубило живот – додао је Николић и апеловао на возаче да се придржавају поштовања свих саобраћајних правила.

Уручена признања најбољим спортистима и спортским радницима у Обреновцу у 2018. години

Синоћ је у згради бившег биоскопа ”Палеж”, Спортски савез Обреновца, у сарадњи са Комисијом за спорт Градске општине Обреновац, по 15. пут организовао избор за најбоље спортисте и спортске раднике. Велики број запажених резултата и успеха у 2018. години издвојио је оне који су синоћ и награђени на церемонији уприличеној после деветогодишње паузе. (више…)

У току радови на уређењу некатегорисаних путева у Великом Пољу

Са првим сунчаним данима створили су се услови за почетак радова на уређењу путне инфраструктуре широм Обреновца. Машине се тренутно налазе на територији месне заједнице Велико Поље, а у овој, као и у осталих 28 месних заједница, до краја грађевинске сезоне Јавно предузеће за изградњу Обреновца, обавиће све послове који су предвиђени планом рада. (више…)

Одлука о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала

Одлуку о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броја освојених бодова можете погледати овде.

Изградња моста и радови на будућој петљи у оквиру Коридора 11 теку по плану

 

Изградња моста и радови на будућој петљи у оквиру Коридора 11 на самом уласку у Обреновац теку превиђеном динамиком. У то се данас уверио председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић који је са својим сарадницима обишао терен.  (више…)