Филмска секција ОШ ”Посавски партизани” путује у Шпанију на међународни фестивал

Почетком школске године полазници филмске секције ОШ ”Посавски партизани” снимили су филм ”Еко кош” који за тему има очување животне средине. Са њим су освојили награду за најбољи кратки филм на Школском еколошком фестивалу – ШЕФ 2018. а ускоро ће, о трошку општине Обреновац, отпутовати у шпански град Валенсију на дечији међународни филмски фестивал ”MICE”. (више…)

Ускоро спајање моста Сурчин – Обреновац

Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре на деоници Сурчин – Обреновац који се гради у оквиру Коридора 11. Чучковић се том приликом уверио да је остало још десетак метара до спајања леве и десне обале Саве. (више…)

Обележена школска слава Свети Сава широм Обреновца

У свим школама на територији Градске општине Обреновац ученици основних и средњих школа били су домаћини славе Свети Сава. Они су тим поводом приредили различите пригодне културно-уметничке програме са рециталима, представама и песмама посвећеним Светом Сави.

Прославама су присуствовали и представници Градске општине Обреновац, а председник општине Мирослав Чучковић је обишао ученике школа у Трстеници, Koнатицама и Вукићевици. Он је свим ученицима честитао славу и нагласио да општина даје свој максимум како би малишани похађали школе на селима, пошто образовање представља најзначајнији стуб развоја Обреновца.

-Важно је за наше образовање, државу и опстанак села да сеоске школе постоје. Ове представе нам показају  на који начин деца чувају своју школу и своје село. Апеловао би на родитеље уколико могу да упишу децу у истурена одељења како би број ученика растао и како би сеоске школе остале да живе у Обреновцу – казао је Чучковић и најавио да је у плану за 2019. годину изградња школске сале у Звечкој. Он је казао да је општина једнако посвећена образовању у свим деловима Обреновца и подсетио да су претходно завршене сале у Скели, Грабовцу и фискултурна сала у Првој обреновачкој основној школи. Чучковић је овом приликом казао да се припрема документација за изградњу интерната за Пољопривредно – хемијску школу у Обреновцу.

Чланови Савета месних заједница по завршетку представа свим ученицима су поделили слатке пакетиће.

195. година Прве обреновачке основне школе

Дан Прве обреновачке основне школе протекао је у знаку богатог садржаја који су припремили ученици од првог до осмог разреда. Пригодним програмом у сали Соколског дома обележен је велики јубилеј, 195 година постојања. Сведоци изванредне приредбе били су родитељи, наставници, као и представници Градске општине Обреновац.

„Скоро 200 година одолевамо променама у друштву. Поред тога што смо дуговечни, мислим да смо и успешни. То доказује педагошки рад наших наставника, али и успех наших ученика који освајају награде на свим нивоима такмичења“, рекла је Милена Ергарац, директорка Прве обреновачке основне школе.

Бројне успехе ученици су, на 195. рођендан своје школе, крунисали и представом „Успавана лепотица“, која је овог пута попримила одлике савременог друштва.

„Тема ове представе је савремена бајка. Једна принцеза, која на неки начин креће погрешним путем и усваја нове вредноси, уз помоћ својих другара, песме и игре, враћа се правим вредностима као што су љубав, вера, нада“, објаснила је директорка школе.

Осим драмске секције, учешће су узели и рецитаторска секција, хор, као и фолклорна група ЦОТК „ТЕНТ“, која у својим редовима има значај број ученика Прве обреновачке основне школе.

Колектив ове образовне установе, али и њене ђаке очекује још један велики дан. Наиме, електронски часопис „Наше звоно“ угледаће светлост дана и на сајту школе извештаваће о свим активностима ученика и манифестацијама које спремају у наредном периоду.

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТУДЕНТСКИХ НАГРАДА НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ

Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 25.01.2019. године, на основу члана 50 и 55. Статута градске општине Обреновац (“Сл. лист града Београда” број 19/14 – пречишћен текст и 73/14), члана 18. Одлуке о студентским наградама (“Сл. лист града Београда” број 12/14), имајући у виду члан 8. Одлуке о буџету градске општине Обреновац за 2019. годину (“Сл. лист града Београда” бр. 123/18), на предлог Комисије за образовање од 17.01.2019. године, донело је (више…)