Уређење пута у Баричу

На захтев мештана из Барича, захваљујући сарадњи Савета месне заједнице и Градске општине Обреновац, тренутно се на простору између улица Јанка Тешића и Омладинских бригада уређује пут. Током зимског периода пролазак возила и мештана овим делом града био је онемогућен, због чега се приступило радовима. У плану за наредни период је и асфалтирање ове деонице како би две значајне и велике улице у Баричу биле повезане.

Испред Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” поручују да ће се ове активности наставити и у месним заједницама Мислођин, Јасенак, Баљевац и Дражевац. У плану је и наставак асфалтирања улица широм Градске општине Обреновац у склопу акције ,,Пут до сваке куће”, према којој ће 100 нових улица у свим месним заједницама добити нов пут. Почетак радова заказан је за понедељак, 10. септембар

Отворена изложба поводом обележавања 150 година Oбреновачке цркве

Обележавање 150 година постојања Цркве у Обреновцу је прилика да се парохијани присете шта је све у црквеној општини урађено. Тим поводом је у галерији Спортско културног центра ”Обреновац” у понедељак, 3. септембра у 19.00 часова отворена изложба фотографија православних цркви и храмова који су изграђени на територији Обреновца у последњих 150 година. Посебан фокус је на фотографијама верских објеката који су још увек у изградњи или су изграђени у последњих 10 година. (више…)