Уређење простора за изградњу ОШ ,,Љубомир Аћимовић”

Почело је рушење барака некадашњег предузећа “Термоелектро”, које се налазе у 4. улици у Обреновцу. На том месту биће изграђена нова зграда ОШ “Љубомир Аћимовић”, чиме ће бити решен проблем недостатка простора са којим се већ годинама суочава ова образовна установа. Градска општина Обреновац поред решавања овог проблема, упоредо ради на уређењу свих запуштених јавних површина и побољшању комуналне инфраструктуре. (више…)

Санација косих кровова у насељу Старо игралиште

Током претходне године извршена је санација равних кровова стамбених зграда у градским насељима о трошку општине Обреновац. Како је већ било најављивано, по узору на ту акцију, радови на санацији косих кровова су рађени у центру града. Станаре у згради број 101в у насељу Старо игралиште, у Улици Вука Караџића, где је завршена санација крова, је обишао председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

-Лето је било веома кишно и драго нам је да је коначно решен овај проблем. Станари су од 1993. године свакодневно имали проблем након сваке кише. Наша обавеза је да слушамо народ и решавамо све проблеме. Сад радове настављамо у згради 99, након тога на Забрежју радићемо у Улици Радничка број 18 и кров на ватрогасној станици у Обреновцу. По завршетку тих радова прешли би на санацију зграда у насељима Ројковац и Дудови – најавио је Чучковић.

– Претходне две године су протекле у јеку помоћи општине кроз програм санације равних кровова у насељима Старо игралиште и Сунце. Паралелено са тим радовима, детектовали смо и остале проблеме станара стамбених зграда. Закључили смо да је проблем са прокишњавањем најизраженији у згради 101в и згради 99, тако да сада настављамо, зграда 101в је завршена и одмах се санација започиње на згради број 99 – рекао је Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Председник Савета Треће месне заједнице Иван Стојић нагласио је да су санације кровова донеле сигурност свим мештанима и да услед обилних киша се неће сусретати са огромним проблемима као до сада.