Наставља се програм бесплатних излета за пензионере

Градска општина Обреновац је током 2017. године покренула низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Један од тих програма који је намењен пензионерима, наставља се и током ове године, а подразумева излет за пензионере који се организује сваке суботе у циљу унапређења њиховог слободног времена. После Опленца, Фрушке Горе и Смедерева, обреновачки пензионери овог викенда ишли су у обилазак знаменитости Лознице.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић казао је да се наставља традицонални одлазак са пензионерима сваког викенда широм Србије.

-Нема кампање, нема избора, ми смо стално са нашим пензионерима, са свим нашим суграђанима. Сваке суботе и недеље преко 100 пензионера путује са нама. Ми ћемо ову активност наставити и зато позивам наше пензионере да нам се придруже и да се пријаве у својим месним заједницама. Није потребно да буду чланови нити једне странке, потребна је добра воља како би заједно уживали и проводили лепе тренутке – рекао је Исаиловић и додао да током јула и августа неће бити излета и да ће се након летње паузе у септембру нова група пензионера упути у обилазак.

Општина Обреновац је одвојила значајна финансијска средства како би у току ове године пензионерима омогућила бесплатне излете, што је један од видова пажње према својим најстаријим суграђанима, захваљујући чијем раду и труду се развијао Обреновац. Обреновачки пензионери су до сада били у прилици да посете Опленац, задужбину Карађорђевића, Краљеве винограде, Фрушку Гору, манастир Ковиљ, кућу Лазе Костића, Смедеревску тврђаву, Виле Обреновића и Старог града.

Излет у Лозници обухвата обилазак манастира Троноша и места Тршић, родног места српског филолога и реформатора српског језика Вука Стефановића Караџића.

Заједно са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем, на излет су пошли пензионери из месне заједнице Рвати. Он је овом приликом нагласио да је у последње две године више хиљада пензионера из Обреновца отишло на излет и подсетио да је Обреновац град једнаких шанси, пошто подједнако брине о свим грађанима.