Још седам дана пријаве на бесплатне радионице током лета за младе из Обреновца

Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” и Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, током лета 2018. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 10 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета. (више…)

Пријем у општини за слепог иноватора из Звечке

Слепи иноватор Велисав Веља Драгићевић из Звечке је током претходних деценија осмислио и урадио разне прототипове и иновације међу којима домине и карате за слепе и слабовиде особе, школску столицу за правилно седење, жардињеру за елиминисање инсеката и комараца, стони фудбал за слепе, мисаону игру ”заробљена шнала”, папуче за санирање чукљева и још интересантних помагала. (више…)

Почела капитална реконструкција топловодне мреже

Систем даљинског грејања је главни елемент који живот у Обреновцу чини бољим у односу на све градове у Србији. Трајно опредељење ЈКП ”Топловод” и Градске општине Обреновац је континуирано и интензивно улагање у санације и реконструкције како би се очувала поузданост инфраструктуре.  (више…)

Наставља се програм бесплатних излета за пензионере

Градска општина Обреновац је током 2017. године покренула низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Један од тих програма који је намењен пензионерима, наставља се и током ове године, а подразумева излет за пензионере који се организује сваке суботе у циљу унапређења њиховог слободног времена. После Опленца, Фрушке Горе и Смедерева, обреновачки пензионери овог викенда ишли су у обилазак знаменитости Лознице.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић казао је да се наставља традицонални одлазак са пензионерима сваког викенда широм Србије.

-Нема кампање, нема избора, ми смо стално са нашим пензионерима, са свим нашим суграђанима. Сваке суботе и недеље преко 100 пензионера путује са нама. Ми ћемо ову активност наставити и зато позивам наше пензионере да нам се придруже и да се пријаве у својим месним заједницама. Није потребно да буду чланови нити једне странке, потребна је добра воља како би заједно уживали и проводили лепе тренутке – рекао је Исаиловић и додао да током јула и августа неће бити излета и да ће се након летње паузе у септембру нова група пензионера упути у обилазак.

Општина Обреновац је одвојила значајна финансијска средства како би у току ове године пензионерима омогућила бесплатне излете, што је један од видова пажње према својим најстаријим суграђанима, захваљујући чијем раду и труду се развијао Обреновац. Обреновачки пензионери су до сада били у прилици да посете Опленац, задужбину Карађорђевића, Краљеве винограде, Фрушку Гору, манастир Ковиљ, кућу Лазе Костића, Смедеревску тврђаву, Виле Обреновића и Старог града.

Излет у Лозници обухвата обилазак манастира Троноша и места Тршић, родног места српског филолога и реформатора српског језика Вука Стефановића Караџића.

Заједно са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем, на излет су пошли пензионери из месне заједнице Рвати. Он је овом приликом нагласио да је у последње две године више хиљада пензионера из Обреновца отишло на излет и подсетио да је Обреновац град једнаких шанси, пошто подједнако брине о свим грађанима.