Стефановић: Грађани Обреновца нису угрожени

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је синоћ, приликом обиласка угроженог становништва у општини Обреновац, да се вода полако повлачи и да ће Републички штаб за ванредне ситуације, заједно са општинским, помно пратити ситуацију у наредна 24 сата.

Министар Стефановић, који је синоћ обишао места Дражевац и Баљевац, рекао је да су два домаћинства у општини Обреновац евакуисана на време и ниједан грађанин није био животно угрожен.

“Дао сам налог помоћнику министра и начелнику Сектора за ванредне ситуације Предрагу Марићу да се наше снаге распореде на територији општина Обреновац и Лазаревац, које су тренутно најугроженије. Он се тренутно налази у Лазаревцу где са штабом ради на процени ситуације. У овом тренутку нема места паници. Опрезни смо и водимо рачуна о свим водотоковима на територији Србије, поготово на територији општина Обреновац и Лазаревац. Не постоји бојазан од поплава какве су биле 2014, али смо опрезни и ништа се не препушта случају”, изјавио је је Стефановић.

Према његовим речима, надлежни ће и наредних дана пратити све водотокове, из предострожности да би уколико се вода подигне и могли “на време да реагујемо додатним бедемима и упозоравањем становништва”.

Он је позвао све грађане, уколико им је потребна помоћ, да се обрате Сектору за ванредне ситуације и општинским штабовима, како би могли што пре да им изађу у сусрет.

Навео је и да је проблем један срушени мост који мора да се оспособи како би се саобраћај нормализовао у најкраћем року, о чему су га обавестили људи из обреновачког Штаба за ванредне ситуације и директор ЕПС-а, Милорад Грчић, који су на терену.

Канцеларија за пољопривреду на располагању за попуњавање захтева за субвенције Министарства

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је 23. јуна донео правилнике који се тичу доделе бесповратних средстава пољопривредницима. Као и до сада, референти Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац ће помагати заинтересованим пољопривредницима у тумачењу правилника као и подношењу захтева. (више…)

Матуранти Техничке школе у обиласку фабрике компаније ”Меи Та”

Данас су, у организацији Градске општине Обреновац, матуранти Техничке школе у Обреновцу обишли погоне фабрике “МЕИ ТА” и у презентацији се упознали са пословањем компаније која тренутно има скоро 2.000 запослених. (више…)