Почеле Дечје олимпијске игре

У спортској хали ЈП СКЦ, а у организацији општине Обреновац и предшколске установе ”Перка Вићентијевић, почеле су  Дечје олимпијске игре. Првог дана програма одржан је дефиле учесника као и учешће малишана у спортским играма и плесу. 

Деца из пет вртића такмиче се у штафетним играма, а циљ акције је да се обнове праве дечје игре, води здрав начин живота, развија спортски дух, бори против отуђења, подстиче дружење и правилан психофизички развој децe.

У току наредна три дана више од 450 малишана учествоваће на манифестацији која се организује традиоционално у Обреновцу.

Директор предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић свечано је отворио манифестацију и том приликом поздравио госте и пожелео пуно успеха малишанима на такмичењу.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић подсетио је да је ово петнаести пут како се организује манифестација ,,Дечје олимпијске игре”. Он је додао да ће се традиција организовања оваквих игара наставити и у наредном периоду пошто овакав вид игре и рекреације развија спортски дух свих малишана.

Такмичење ,,Дечје олимпијске игре” спада под манифестације од значаја за Градску општину Обреновац.

Извештај са предлогом ранг листе о спроведеном јавном конкурсу за учешће ГО Обреновац у финансирању пројеката удружења за 2018. годину

Комисија за сарадњу са удружењима и омладином, на седници одржаној 14.05.2018. године, на основу члана члана 5. Уредбе о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења („Сл. гласник РС“, 8/12, 94/13 и 93/15), и члана17. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац  VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, по спроведеном конкурсу објављеном 18.априла 2018 године, утврђује (више…)

Трка мира прошла кроз Обреновац

Трка мира – Peace Run 2018, најдужа штафетна трка на свету прошла је данас и кроз општину Обреновац. Интернационални тим тркача је пригодном манифестацијом дочекан на Тргу Др Зорана Ђинђића. Тркаче су поздравили представници Градске општине Обреновац, окупљени грађани као и чланови плесног клуба ”Голуб”, балетског студиа ”Идеа” и фитнес студиа ”Фокус”. (више…)

Позив за предаваче који желе да учествују у реализацији програма „Обреновац-град знања” током летњег распуста

Канцеларија за младе Управе градске општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром „Обреновац” и Библиотеком „Влада Аксентијевић”, већ 8 годину реализује програм „Обреновац-град знања“. (више…)