Нова фискултурна сала за основце у насељу Скела

У Основној школи “Никола Тесла” у Скели пре неколико дана започети су радови на изградњи фискултурне сале. Радове су данас обишли градски менаџер Горан Весић, председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић, в.д директора ЕПС-а Милорад Грчић и представници Градске општине Обреновац.

-Увек је задовољство када да се испуни дато обећање и када се уради нешто за децу. Заједно са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем био сам овде 13. новембра и тада смо разговарали са грађанима о томе шта би све требало да буде урађено како би њихов живот био бољи. Имали су неколико захтева, између осталог фискултурну салу за ОШ „Никола Тесла”, која има традицију дужу од 100 година. Осим тога, грађани су тражили да урадимо пут према Ушћу и Грабовцу, као и да уредимо дивљу депонију која се налазила на улазу у Скелу. Такође, замолили су да помогнемо око изградње цркве и изградње аутобуског стајалишта. Данас, пола године касније, са поносом могу да кажем да смо већину наведених ствари испунили. – рекао је Горан Весић.

Градски менаџер је додао да је изградња фискултурне сале за школу најважнија, да су радови почели током последњих неколико дана, као и да ће бити завршени до августа.

-Актуелна градска власт се труди да комуницира са грађанима и покушава да реши проблеме са којима се сусрећу. Не постоји део Београда где људи неће потврдити да је у претходне четири године урађено више него деценијама пре тога. Различите ствари које су урађене у Скели финансиране су од стране различитих нивоа власти. То је веома важно јер на тај начин заједнички радимо на побољшању квалитета живота грађана. –истакао је Весић.

Овај пројекат заједно реализују Град Београд и Градска општина Обреновац, а његова вредност износи 70 милиона динара. Радови ће трајати до августа, тако да ће ученици ове школе од 1. септембра наставу физичког васпитања реализовати у новој фискултурној сали.

-Општина Обреновац има као основну политику свог деловања на нашој територији, у свим селима, да створимо једнаке шансе за све. Нису постојале једнаке шансе за малишане у Скели, као што их имају остали малишани у Обреновцу који имају у својим школама фискултурне сале. Ми смо поносни на то да смо урадили фискултурну салу у Првој обреновачкој школи, у школи у Грабовцу и да увелико трају радови на изградњи ове фискултурне сале и да ће нову школску годину малишани из Ратара, Скеле и Ушћа дочекати у својој новој фискултурној сали. – рекао је председник ГО Обреновац, Мирослав Чучковић.

Градска општина Обреновац, годинама уназад, спроводи програме бесплатних летовања и зимовања за основце, као и бесплатно бављење спортом за сву децу, тако да ће у овој сали од 800 квадрата, која ће бити мултифункционална, деца имати трибине, игралишта за кошарку, рукомет, фудбал, одбојку, за атлетске активности и све оно што је неопходно за здрав развој.

-Мислим да је ово велики дан за Скелу и мислим да је ово доказ како и на који начин се и градски менаџер и комплетна Скупштина града односе према приградским насељима. Двеста милиона евра који су уложени у приградска насеља у Београду је нешто што се види и нешто што се осећа, нешто што директно и конкретно побољшава квалитет живота свих наших становника, посебно најмлађих којима је ова сала данас намењена. – нагласио је Чучковић.

Директорка ОШ „Никола Тесла” у Скели Гордана Петровић је прецизирала да ову образовну установу похађа 215 ђака из села Скела, Ушће и Ратарa.

-Становници Скеле могу да очекују да ћемо и у будућности решавати проблеме са којима се сусрећу. По завршетку радова само ће основна школа у насељу Звечка у општини Обреновац бити без фискултурне сале, али мислим да ће и тамо проблем бити решен у наредних годину дана – истакао је градски менаџер Горан Весић.

Oсвештавање и постављање крстова на цркви у Скели

Црква Светог Василија Острошког у Скели, у суботу 12. маја обележила је празник по ком носи име. Данас поред свечане церемоније поводом славе, обављен је још један симболичан чин. Освештана су три крста и постављени су на куполе Храма.

Одборник у Скупштини Градске општине Обреновац, Живота Мирчетић казао је да је данашњи дан историјски за све мештане Скеле. Он се захвалио свим људима који су помогли изградњу Храма и нагласио да је изузетна помоћ добијена од Градске општине Обреновац и ЈП ЕПС.

Радови на спољашњости Цркве теку веома добро, те ће се након славе наставити са уређењем фасаде, а сав материјал за завршетак тих радова је захваљујући многобројим донаторима обезбеђен. Чин освештавања крстова обавио је Владика ваљевски Милутин.

Поред мештанa и верника овом догађају присустовао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, генерални директор ЕПС-а Милорад Грчић и градски менаџер Горан Весић.