Обележена слава општине Обреновац

Градска општина Обреновац и Црквена општина Обреновац обележиле су данас своју славу Силазак Светог Духа на апостоле – Тројице.

Тим поводом је, уз саслужење већег броја свештеника, у обреновачкој цркви служена Света архијерејска литургија, после чега је организована литија. (више…)

Вече поезије у Обреновцу

У суботу су се на Градском тргу у Обреновцу окупили љубитељи поезије где су имали прилику да уживају у наступима школараца. Тридесет ученика основних и средњих школа из Обреновца приредили су посетиоцима вече уживања , рецитујући стихове познатих српских писаца. (више…)

Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре код Обреновца од 1,6 км, који ће бити најдужи мост на деоници Коридора 11 Сурчин – Обреновац. (више…)

Градска општина Обреновац учесник манифестације ,,Београдски манифест”

Четврти фестивал манифестација и дестинација „Београдски манифест“, у оквиру кога је за посетиоце припремљен богат програм, отворен је на Калемегдану и трајаће до недеље, 27. маја. Током три дана у 10 фестивалских зона и пет програмских бина, посетиоци ће пронаћи одличну забаву у богатим програмима – забава за децу, плесни перформанси, филмске пројекције, концерти, атракције, туризам, култура, лепота, здравље, едукација, промоције, јахање коња, пивске, винске и гастрономске дегустације. (више…)

Такмичење у пецању на језеру Очага

Више од 10 екипа узело је учешће у ревијалном такмичењу под називом ” Српски ратник” које се реализовало на иницијативу и организацију Удружења Бораца и Удружења ратних и војних инвалида. Идеја акције је да се кроз овај вид активности укључи што већи број ратних војних инвалида и бораца како би се кроз рекреацију укључили у друштвене активности. (више…)