Првог маја почиње сезона на ,,Цевки”

Извориште бањске воде “Цевка” код Хотела “Обреновац” једно је од омиљених излетишта Обреновчана. Општина Обреновац, заједно са Јавним предузећем за изградњу ,,Обреновац”, је уложила средства за уређење овог простора за наступајућу летњу сезону, тако да купаче очекује уређенији и лепши изглед популарне “Цевке“.  Купање свим корисницима биће омогућено од првог маја 2018. године. Варошко купатило, познатије као ”Стара бања” биће отворено првог јуна. (више…)

Наставља се ширење мреже јавне расвете

Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” наставља и у 2018. години активности ширења мреже јавне расвете. Према плану и програму рационализације, побољшања и управљања јавним осветљењем који је предвиђен за ову годину, нови стубови и светиљке биће постављене у свим месним заједницама на територији општине Обреновац.

(више…)

Прва награда за Дечији хор ”Круна од нота” на ”ХОРФЕСТУ”

У суботу, 21. априла, Дечији хор ”Круна од нота” из Обреновца представио се на III Ваљевском фестивалу хорова ”ХОРФЕСТ”. Поред веома јаке конкуренције у категорији дечјих хорова, наш дечји хор освојио је прву награду добивши 96 од максималних 100 бодова. (више…)

Туристи из Београда обишли манастир Светог Христифора у Мислођину

Обреновац може да се похвали богатом историјом и културно историјским споменицима који по својим историјским вредностима представљају значајан туристички потенцијал. Удружење грађана “Излетник” препознало је лепоте обреновачке општине и уз помоћ Градске општине Обреновац организовало обилазак манастира Светог Христифора у Мислођину како би своје чланове упознало са природним лепотама овог краја али и са историјом манастира, обичајима и традицијом нашег народа. (више…)

Обреновац домаћин Првенства Србије у рвању

У суботу, 28. априла у Спортско културном центру ”Обреновац”  одржано је Првенство Србије за сениоре/сениорке у рвању у слободном стилу.  Домаћин и организатор је Рвачки клуб ”ТЕНТ” из Обреновца. На такмичењу је учествовало више од 20 екипа и преко 80 учесника из целе Србије.

Екипни женски првак ове године је екипа ,,Потисје Кањижа” док су титулу у мушкој категорији освојили такмичари ,,Железничара” из Београда.