Седница Већа одржана у Месној заједници Ушће

Седница Већа Градске општине Обреновац одржана је данас у Месној заједници Ушће. Овај сусрет искоришћен је како би био обављен и разговор са Саветом месне заједнице о решавању текућих проблема. 

Чланови Већа градске општине Обреновац и директори јавних предузећа се територије општине Обреновац изнели су све податке о активностима које су биле реализоване на територији Месне заједнице Ушће у протеклом периоду, а које се тичу јавне расвете, образовања, дивљих депонија, пољопривреде, изградње канала, асфалтирања путева, спорта и других текућих питања.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се ова седница симболично одржава на Дан државности републике Србије и овом приликом честитао је свим грађанима Србије национални дан.

– Ми ћемо се трудити да идемо стопама наших ратника који су извојевали нашу независност и слободу. Тежићемо да сваки наш рад доводи до напретка сваке наше месне заједнице и целог Обреновца. Данас смо урадили конкретне ствари као и у осталим месним заједницама где смо имали седнице општинског већа. Само на овај начин, директним контактом са народом можемо и ми бити успешнији – истакао је Чучковић.

Овом приликом најављено је да ће бити наставак активности седница општинског Већа у месним заједницама у Обреновцу како би грађани били ближе упознати са радом општинског Већа.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић казао је да се оваквим активностима појачава сарадња између савета месних заједница и општине Обреновац. Он је рекао да се решени конкретни проблеми и да су предвиђене активности које ће се реализовати у наредном периоду на простору месне заједнице Ушће.

 

Председник општине честитао Кинеску Нову годину

Поводом Кинеске Нове године, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је јуче са својим сарадницима посетио раднике кинеске компаније која гради нови мост преко Саве и Колубаре у Обреновцу.  (више…)