Министар Недимовић посетио домаћинство Душана Стаменића у Стублинама

Четири млада обреновачка пољопривредника до 40 година старости су ове године као меру подршке добили бесповратна средства од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Тим поводом је министар Бранислав Недимовић данас посетио домаћинство Душана Стаменића у Стублинама.  (више…)

ПОСЕБАН ПРОГРАМ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЈА РАЂАЊА ДЕЦЕ ФИНАСИРАЊЕМ ПОСТУПКА ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ ЗА 2018. ГОДИНУ

Председник градске општине Обреновац, дана 13. фебруара 2018. године, сходном применом одредаба члана 13 став 4 Закона о здравственој заштити („Службени гласник РС“, број 107/05, 72/09- др.закон, 88/10, 99/10, 57/11, 119/12, 45/13- др. закон, 93/14, 96/15 и 106/15), члана 1 став 2 тачка и члана 9 став 4 Закона о финансијској помоћи породици са децом („Службени гласник РС“, број 16/02, 115/05 и 107/09), на основу члана 22 и 52. Статута градске општине Обреновац („Службени лист града Београда“, број 19/14 – п.т. и 73/14), донео је (више…)

Предлог листе пројеката поднетих по позиву за финансирање пројеката удружења усмерених ка унапређењу безбедности у саобраћају

Комисија за безбедност у саобраћају на територији градске општине Обреновац на седници одржаној 13.02.2018.године, на основу члана 9. Јавног позива и Упутства о условима за подношење пријава и критеријумима за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на територији градске општине Обреновац, а у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима и Програмом коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији градске општине Обреновац за 2017. годину VIII-01 број 020-4/8 од 25.01.2018.године утврђује (више…)

Уређење корита реке Бељанице у Конатицама

Почетком године је Градска општина Обреновац кренула у свеобухватну акцију уређења и чишћења града. У оквиру те акције, пре месец дана је у селу Конатице започето чишћење околине и корита реке Бељанице које је претворено у дивљу депонију. Радови су при крају, а изводе се у дужини од 2 километра у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” и Јавним водопривредним предузећем ”Београдводе”. (више…)

Безбедност деце и грађана на првом месту

Пуштањем у рад интегрисаног система безбедности започета је реализација пројекта ”Safe city”. Члан већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић је објаснио да је, као што сам назив каже, циљ пројекта да Обреновац постане апсолутно безбедан град. (више…)

Простор иза Хотела ”Обреновац” ће за две године бити потпуно непрепознатљив

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин објаснио је данас да је план реконструкције и уређења бањског комплекса, популарно званог ”Цевка” измењен. Због реконструкције Спа центра у Здравствени центар, чији је завршетак планиран за јун ове године, прво ће се радити трећа фаза реконструкције ”Цевке”, којом је предвиђена градња приступне саобраћајнице и паркинга са 33 места који је заједнички за оба објекта. (више…)