Novi monitoring centar u Obrenovcu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Obrenovcu da je cilj Ministarstva da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom što će, kako je ocenio, doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta.

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu, a koji će, kako je rekao ministar, omogućiti da bezbednost građana u ovoj opštini bude još veća.

„Postavljanje panik tastera omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policijaci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red  i mir“ rekao je Stefanović.

Prema očekivanjima ministra, uvođenje ovog sistema, dovešće do smanjenja stope kriminala ali i do toga da se građani Obrenovca i svake druge opštine u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.

Zahvalivši se opštini Obrenovac na  pomoći u izgradnji video nadzora, Stefanović je ocenio da je ta saradnja dobar primer kako lokalna  samouprava, policija i građani dobro funkcionišu.

„Ministarstvo unurašnjih poslova nastaviće sa daljim opremanjem policijskih  službenika, a zajedno sa Republikom, drugim ministarstvima, Gradom Beogradom, lokalnim samoupravama kroz sistem „Siguran grad“ nastojaće da svako mesto u Srbiji tehnički opremi kako bi policija bila još čvršći oslonac bezbednosti svih građana“ zaključio je Stefanović.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović istakao je da opština opredelila značajna sredstva kako bi se bezbednost građana podigla na veći nivo i kazao da je najmodernija oprema instalirana u Obrenovcu.