• 22. јуна 2019.
  • 19:00
  • Градски трг Др Зорана Ђинђића

У Обреновцу ће се по узору на одржане зимске сајмове вина, по први пут одржати летњи фестивал вина на отвореном. Фестивал се одржава у суботу, 22.јуна од 17.30 до 21.00 час на градском тргу код парка.

Обреновачкој публици ће се представити до 20 произвођача вина и хране. Дегустацију вина ће употпунити пратећи програм и музика.

Неке од винарија које ће се представити су:

  • Винарија Тодоровић је гост на сваком фестивалу у Обреновцу, и сигурно сте пробали њихова вина, али… Александар Тодоровић прави чуда са винима, и сваки пут нам донесе неки новитет. Винарија је окренута производњи природних вина, без употребе агресивних средстава у процесу производње. Аца, пропагира здрав начин живота и можете га видети на сваком маратону у Србији.
  • Подрум Тошићи долазе нам из Жупе Александровачке са својом палетом вина. Имају одличну тамјанику која је искључиво од гроздова са сунцем окупаних падина. Такође, од ње праве и Златоусту-природно оранж вино до кога се долази специфичним начином производње. За ту боју вина многи стручњаци кажу да је четврта боја вина.
  • Винарију Мачков подрум сте имали прилику да упознате на досадашњим фестивалима у Обреновцу. За оне који не знају ова винарија долази из Ирига где традиција гајења винове лозе датира још из римског периода. Сва њихова вина носе особености фрушкогорског поднебља, и сву симболику породичних животописа утканих у преливене мирисне ноте код апсолутно сваког вина. Гарантујемо да ће свако вино бити идеално расхлађено.