• 21. јула 2018.
  • 20:00
  • Библиотека ''Влада Аксентијевић''

У оквиру манифестације ”Обреновачко лето” у суботу, 21. јула на сцени у дворишту Библиотеке ”Влада Аксентијевић” биће одржана промоција књиге “First take” Радована Пулетића, писца, новинара, колумнисте и блогера. У њој су на једном месту сабране приче које је аутор последњих седам година објављивао у Гласу Тамнаве, а од 2014. и у интернет новинама Колубарске.рс у оквиру блога “3пут одједанпут”.

Као што и наслов сугерише, свих 46 текстова урадио је из прве и без понављања, не преуређујићи их за збирку. Сваку причу прате илустрације које је Пулетић, поштујући исти захтев, нацртао не само из првог пута, него и из једног потеза.

Књигу “First take” објавила је Установа за културу и спорт Уб, као други наслов у едицији “Историја Уба: град и људи” – једна културна ниша у Србији. На промоцији, о њој ће, поред аутора, говорити Убљанин др Мирослав Перишић, директор Архив Србије, док ће одломке читати Александар Тадић, Влада Тадић, Владислав Крсмановић, Радомир Лале Планинчић и Вања Пулетић. У музичком делу програма учествују Ђорђе Лучић и Драган Маки Максимовић.

Радован Пулетић (1963) по занимању је правник, а писањем се бави скоро три деценије на један оригиналан и литерарно препознатљив начин. До сада је објавио збирке текстова “Брат” и “Крвни пријатељи”. Ожењен је и отац двоје деце. Живи и ради на Убу.

Улаз је слободан.