• 14. јула 2019.
  • 19:00
  • Спортско културни центар ''Обреновац''

Сећате ли се ”Музичког тобогана” и надмудривања Јоце и Миње Суботе, који је био заштитно лице ове популарне емисије?

У неким годинама иза нас недељно преподне је било резервисано за Мињу Суботу и све оне музичке игре кроз које се могло и доста научити о музици. Музички тобоган је емисија уз коју су одрасле многе генерације током 18 година колико је трајало емитовање.

Неки су имали ту срећу да и сами учествују у ”Музичком тобогану”. Победници би, између осталог, добили велику корпу најукуснијих слаткиша. Они други би, седећи испред својих телевизора, жестоко навијали за своје фаворите, баш као да се и сами такмиче. Иако такве емисије данас не постоје, успомене на њих и њихове творце још су ту.

Миња Субота је композитор, аутор ТВ-емисија, водитељ и човек кога је увек привлачио рад са децом и који је годинама сарађивао са најопуларнијим дечјим песницима Љубивојем Ршумовићем, Добрицом Ерићем, Пером Зупцем и многим другим. Инспирисан њиховим стиховима, компоновао је и прве песме за најмлађе, од којих су данас многе део дечије литературе, а неке су ушле и у уџбенике.

У недељу, 14. јула од 19.00 часова, поново на сцени под платанима СКЦ-а, обреновачку публику ће кроз свет музике, поезије и игре провести управо Миња Субота, на велику радост деце, и оних који се и данас осећају као деца. Програм ”Деца су украс света” је интерактивног карактера у којем све време учествују и деца.

Техничку подршку и реализацију програма манифестације ”Обреновачко лето” пружају запослени у Спортско – културном центру ”Обреновац” . У случају временских неприлика програм ће бити одржан у великој сали СКЦ-а.

Улаз на све догађаје током манифестације ”Обреновачко лето” је бесплатан.