• 15. децембра 2022.
  • 20:00
  • Спортско културни центар ''Обреновац''

У четвртак, 15. децембра од 20.00 часова у Спортско културном центру ”Обреновац” одиграће се представа ”Велика сеоба архиватора”.

У овом позоришном комаду посматрамо, публици познате ликове, из ”Државног посла”, Чваркова, Торбицу и Бошкића који су силом прилика измештени из свог природног окружења (канцеларије) у истурено одељење – магацин у малом месту на Фрушкој Гори. Наши јунаци се затичу у новој непознатој средини, у магацину у ком су принуђени и да живе, у ком нема услова за боравак три особе, док истовремено не могу да избегну своје радне обавезе, јер су приморани да раде не би ли добили дозволу да се врате у ”родну канцеларију”.

Ситуацију додатно компликује мењање односа међу ликовима, улажењем у нове сукобе око тога ко је први дошао у ново окружење и ко самим тим остварује већа права у борби за елементарне егзистенцијалне услове као што су кров над главом, постеља, храна, грејање, хигијена, кретање итд.

Глумачку екипу и писце сценарија чине Дејан Ћирјаковић, школовани музичар; Димитрије Бањац, инжењер технологије и Никола Шкорић, професор историје. Редитељ представе је Петар Јовановић.

Цена улазнице за партер је 1.200,00 динара, за балкон 1.000,00 динара