• 15. августа 2018.
  • 20:30
  • Библиотека ''Влада Аксентијевић''

Представа ”Чорба од канаринца” у извођењу обреновачког ”Малог Аматерског Театра”, биће одиграна у оквиру манифестације ”Обреновачко лето” у среду, 15. августа у 20.30 часова на отвореној сцени у дворишту Библиотеке ”Влада Аксентијевић”.  

Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају да би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се после не би волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.

Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, при том вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне монодраме.

Све то уопште не би био толико смешно и забавно да то двоје вечитих противника нису неизлечиво везани једно за друго. На крају крајева, Чорба од канаринца јесте комад о љубави који ће обреновачкој публици дочарати Дејан и Александра Петровић глумци ”Малог Аматерског Театра”.

Улаз је слободан.