• 13. јула 2018.
  • 19:00
  • Спортско културни центар ''Обреновац''

Сећате ли се ”Музичког тобогана” и надмудривања Јоце и Миње Суботе, који је био заштитно лице ове популарне емисије.

У неким годинама иза нас недељно преподне је било резервисано за Мињу Суботу и све оне музичке игре кроз које се могло и доста научити о музици. Музички тобоган је емисија уз коју су одрасле многе генерације.

Неки су имали ту срећу да и сами учествују у ”Музичком тобогану”. Победници би, између осталог, добили велику корпу најукуснијих слаткиша. Они други би, седећи испред својих телевизора, жестоко навијали за своје фаворите, баш као да се и сами такмиче. Иако такве емисије данас не постоје, успомене на њих и њихове творце још су ту.

Миња Субота је композитор, аутор тв-емисија, водитељ и човек кога је увек привлачио рад са децом и који је годинама сарађивао са најопуларнијим дечјим песницима Љубивојем Ршумовићем, Добрицом Ерићем, Пером Зупцем и многим другим. Инспирисан њиховим стиховима, компоновао је и прве песме за најмлађе, од којих су данас многе део дечије литературе, а неке су ушле и у уџбенике.

У петак, 13. јула од 19.00 часова, поново на сцени под платанима СКЦ-а, обреновачку публику ће кроз свет музике, поезије и игре провести управо Миња Субота, на велику радост деце, и оних који се и данас осећају као деца.

Техничку подршку и реализацију програма манифестације ”Обреновачко лето” пружају запослени у Спортско – културном центру ”Обреновац” . У случају временских неприлика програм се не одлаже већ се реализује у позоришној сали СКЦ – а. Улаз на све догађаје током целог лета је бесплатан.