• 19. јануара 2020.
  • 20:00
  • Спортско културни центар ''Обреновац''

У петак, 17, суботу, 18. и недељу, 19. јануара од 20.00 часова у биоскопу Спортско културног центра ”Обреновац” можете погледати руски филм: “Инвазија”!

Трајање: 129 мин. Цена улазнице: 300 дин.

Радња “Инвазије” одиграва се три године након што се свемирски брод срушио у московско предграђе, одакле је, после тешке борбе са руским оружаним снагама, одлетео са наше планете. Јунакиња Јулија (Ирина Старшенбаум), која је једина била у контакту са ванземаљцем Хеконом (Ринаљ Мухаметов), спасена је од сигурне смрти уз помоћ ванземаљске технологије. Захваљујући њој стекла је и необичне способности које ће јој отежати живот. Некада бунтовна ћерка градског комаданта Валентина Лебедева (Олег Меншиков) мора да се помири са новом улогом коју јој је наметнула држава – постала је експериментални кунић у тајној лабораторији Министарства одбране. Научници и војска уносе у атоме њена осећања, емоције и искуства, покушавајући да открију природу Јулијиних растућих моћи. Али, њен новостечени дар не узбуђује и не привлачи само људе. Три године после првог контакта са ванземаљцима, претња од инвазије надвила се над човечанством. Постоји само један начин да Земљани победе у надолазећем сукобу – морају да пронађу снагу у себи како би остали људи. Могу ли љубав, оданост и милост да буду јачи од моћи ванземаљске технологије? Избор који утиче на судбину милиона требало би да донесе свако од нас понаособ.

Ново Бондарчуково дело није привукло пажњу само љубитељима СФ жанра, који су једва дочекали да виде специјалне визуелне и звучне ефекте за које кажу да су бољи чак и од оних из америчких филмова. Западне центре моћи такође је заинтригирала руска “Инвазија”, јер је Министарство одбране Русије за њено снимање обезбедило најновију војну опрему и наоружања, укључујући пробне узорке које ће тек пустити у производњу. Са три пута већим буџетом него за “Силу привлачности”, Путинов присталица, како Запад назива режисера Фјодора Бодарчука, планира наводно да са “Инвазијом” на великом платну демонстрира руску војну силу.