• 12. децембра 2019.
  • 20:30
  • СКЦ

Домаћи филм “Ајвар”, редитељке Ане Марије Роси, само дан након премијерног приказивања наћи ће се и на платну обреновачког биоскопа.

Реч је о остварењу које на искрен и емотиван начин представља живот, љубав и односе које градимо са људима у окружењу. “Ајвар” је добио најпрестижније награде на фестивалима на којима је приказан.

Вида (Наташа Нинковић) и Бане (Сергеј Трифуновић) су брачни пар који већ дуже време живи у Стокхолму. Имају успешне каријере, довољно новца за пристојан живот и пса, али немају децу.

Вида сумња да Бане у Београду има љубавницу, али о томе ћути. Долазе за празнике у Србију, где се у познатом окружењу одвија уиграна „кореографија“ која се много пута поновила у њиховим гастарбајтерским животима. Овог Ускрса се тај зид ћутања руши…

Сценарио за “Ајвар”, продукцијске филмске куће „Биберче“, у дистрибуцији „Тарамаунт филма“, написале су редитељка Роси и Маја Тодоровић.

Директорка фотографије је Маја Радошевић, сценографкиња је Мина Лазаревић, костимографкиња је Ксенија Терзовић, а монтажер Матеја Рацков.

Реализован у српско-црногорској копродукцији, филм је подржан од стране Филмског центра Србије, Министарства културе Републике Србије и Министарства културе Републике Црне Горе.

Пројекције:

Четвртак 12, недеља 15, понедељак 16. и уторак, 17. децембар у 20.30 часова