Мост Обреновац - Сурчин
 
Ово је једини мост на Сави од Шапца до Остружнице, на дужини од преко 70 километара.
 
Челични део моста преко реке дуга чак је 450 метара, а још 180 метара на сурчинској страни изграђено је од армирано-бетонских сегмената, што читаву конструкцију моста чини дугачком 630 метара. Ширина моста је 14,5 метара са две саобраћајне траке, обостраним тротоарима и два појаса предвиђена за провлачење инсталација инфраструктуре. Конструкција моста преко главног тока реке састоји се од шест челичних решеткастих конструкција, а река Сава биће слободна за двосмерни пловни пут укупне ширине 200 метара и висине 16,5 метара изнад воде.
 
Са обреновачке стране приступни пут дугачак је 660 метара, и праволинијски се протеже од Ваљевског пута до мостовске конструкције на десној обали Саве. Са сурчинске стране је укупно један километар приступних конструкција.
 
Пре деценију и по Скупштина града Београда и Влада Републике Србије донеле су програм о изради даљинског система грејања Београда топлом водом из термоелектране.Никопа Тесла дп код Обреновца. Програмом је била предвиђена изградња моста преко Саве како би цевоводи са десне обале били пребачени на леву обалу Саве. Инвеститор израде главног грађевинског пројекта је ЈКП Београдске електране: Пројекат је завршен 1994. године, а радови су заустављен и 1997. године.
 
Ово је један од пројеката, вредан 1,5 милијарди динара, који су заједнички реализовали град Београд и Министарство животне средине и просторног планирања, а према Закону о подстицању грађевинске индустрије Србије и програма "Мере Владе РС за помоћ грађевинској индустрији".

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget