Дивац омладински фонд подржао 18 пројеката
четвртак, 07 децембар 2017 13:08

divca2017Програму Омладинског фонда, који реализује Канцеларија за младе општине Обреновац, у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац и Фондацијом за младе Обреновца, а уз подршку Балканског фонда за демократију, Грађанских иницијатива и "Youth Build" Србија програма, прикључио се велики број младих Обреновчана. Они су представили своје идеје и успели да добију средства која ће њихове замисли спровести у дело.

У наредном периоду очекује се реализација 18 пројеката, који ће значајно допринети изгледу општине Обреновац и околних месих заједница.

„Позориште без граница“, „Клупица по клупица“, „За боље сутра“, „Играј и победи“, „Постојим и ја“ само су неки од пројеката који ће бити подржани и реализовани до краја марта 2018. године.

„До сада је подржано на десетине пројеката, у укупној вредности преко пет милиона динара. Ове године програм се реализује као у увек, уз подршку Градске општине Обреновац, као и Фондације за младе Обреновца, али и уз подршку Балканског фонда за демократију, Грађанских иницијатива и „YоутхБуилд“ Србија програма. Оно што бих истакла јесте да смо ове године добили чак 39 апликација, подржано је 18 пројеката у вредности преко милион динара“, рекла је Јелена Ивковић испред Фондације за младе „Обреновац“.

Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе ослушкују све идеје и пружају подршку свима који на било који начин желе да утичу на развој наше заједнице.

„На Међународни дан поделили смо ваучере за Дивац омладински фонд, а уједно смо и потписали уговоре са људима који су прошли пројекте, као што је речено, укупно их је 18, што је највише до сада за један циклус. Пројекат свaкако настављамо и наредне године, као и свих претходних биће могуће да млади људи своје идеје спроведу у дела. Ми ћемо као и до сада определити 600 000 динара за исти овај пројекат, како би опет нека нова генерација своје идеје довела до краја“, истакао је Милош Станојевић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Омладински фондови показују своје резултате у Обреновцу од 2008. године, што представља пример добре праксе активног учешћа младих у доношењу одлука.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget